Bal, jobb, Gösser!

Megmondom őszintén, én nem szeretem, ha ilyen kategóriákba soroljuk egymást. Magamra például egyértelműen nem tudnám egyik címkét sem ragasztani (Talán csak a sörét, de akkor már inkább Edelweiss! Bár tanult barátomtól úgy tudom, hogy a munkásmozgalom is sörtől, konkrétan a Heinekentől kapta a jelképét.). Az alapelveimet és az erkölcsi beállítottságomat tekintve konzervatív vagyok, mindemellett szociálisan érzékeny, az embertársaim beállítottságát elfogadom, nem akarom erőszakkal megváltoztatni. A versenynek, a teljesítmény alapú elismerésnek kifejezetten híveként pedig erősen ellenzem az egyéni szabadság korlátozását. De szerintem sokan vagyunk így ezzel!

Attól lesz valaki balos, ha a szocikra szavaz, és attól jobbos, ha a narancsosokra? Most így néz ki, pedig ha odafigyelünk az üzenetekre, akkor ez már nagyon másképp van. A FIDESZ éppen balról előzi a MSZP-t. Szóval nem az értékrendek melletti kiállásról szól a dolog, sokkal inkább valaminek a tagadásáról.

Jobbos vagyok, ha nem hiszek Gyurcsánynak, mert az elhíresült beszédében maga ismerte el, hogy tudja mit kellene mondani és tenni, de mégsem tette/teszi meg? Balos, ha nem hiszek Orbánnak, mert folyton azt mondja, amit a közönsége hallani akar? Pedig nyilván ő is tudja, hogy mit kellene mondania és tennie. Pontosan 4 évvel Őszöd után, ugyanabban a helyzetben lesz mint Gyurcsány. Azzal kell majd szembesülnie, hogy rendben, megnyertük a választásokat, de akkor most mi lesz: Ha beváltjuk az ígéreteinket, akkor abba tönkre megyünk. Magyarán félrevezettük a választókat... Balos kutya, jobbos eb?

Őszinte, aki azt mondja, amit gondol. Tisztességes, aki igyekszik a jót cselekedni. Ezek nem erősségei egyik oldalnak sem. Ne feledjük: azért viselkednek így, mert mi ezt várjuk tőlük. Ígérjenek ingyen sört és mindjárt rájuk szavazunk!

Higgyünk hát továbbra is a potya piában és biztos, hogy a megszokott ízt kapjuk! De ha már választhatok, inkább fizetnék a sörömért, akkor viszont el is várom, hogy a minőséget nyújtsa!

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6888778

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Emberi Tisztesség - EP választások: Na most akkor mi van? 2009.06.09. 23:35:47

[...]akkor mi iránt van igény? Mint arról már korábban írtam, tisztán egy adott ideológiát követő ember nem nagyon van.[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása