EP választások: Na most akkor mi van?

Megvannak az eredmények, lehet okosnak lenni! Nyilván mindenki a saját szája íze szerint értelmezi a történteket. Hogy miért kapott 56 %-ot a FIDESZ és miért csak 17-et az MSZP, nagyon nem mennék bele, sokan, sokszor megírták. Mindenki nézze meg azon a TV-n, ahol neki tetszően értelmezik az eredményeket, legalább ott tényleg bizonyosságot nyerhet, hogy nem tévedett...

Sokkal fontosabb, hogy a Jobbik rendesen beleköpött a levesbe! A politikai elit töketlenkedése odavezetett, hogy a kiábrándultak hangot adtak végre a változás iránti igényüknek. Vonáék voltak a lakmuszpapír, rajtuk keresztül jelezték a választók, hogy egy jelentős részüknek a teljes választékból elege van. Miért értek el váratlanul magas támogatottságot? Mert világosan kimondtak olyan dolgokat, amiket eddig senki. És ne csak a cigánykérdésre tessék gondolni! A jelenlegi elitnek nincs válasza a korrupcióra, a mutyizás intézményesült, sőt láthatóan nem is érdekük ezen változtatni. Meddig lehet büntetlenül belehazudni az arcunkba? Ez a helyzet a hatalmon lévők felelőssége, a Jobbik az ő politikájuk terméke. A fájóan programtalan, baloldali populista retorikával operáló narancspárt csak addig örülhet a magas támogatottságnak, amíg kormányra nem kerül. Ha nem adja meg az istenadta népnek amit ígért, úgy mennek ki mögüle mint a szél. Mert konzervatív ember a FIDESZ-re nem szavaz! A vörösök a kormányzati alkalmatlanságukkal levették a saját vállukról az esélyesség terhét, jó ideig nem kellene őket a közelébe engedni.

De akkor mi iránt van igény? Mint arról már korábban írtam, tisztán egy adott ideológiát követő ember nem nagyon van. Nálunk viszont a demokráciákban szokásosan egymással rivalizáló értékrendeknek nincs támogatottsága. Valódi konzervatív programmal, a hagyományok, intézmények tiszteletével, a teljesítményen alapuló elismeréssel Magyarországon nem lehet a Parlamentbe jutni. A liberalizmusról nem is szólva. Tessék csak néhány posztot elolvasni a témában! Rengetegen vannak, akik szerint a libsik minden bajok okozói. A szociáldemokráciával kapcsolatban pedig annak is örülnék, ha legalább nyomokban néhányan tudnának róla, hogy az mit is jelent. Mert kis hazánkban a kommunizmusnak egy sajátos változata a népszerű, aminek a lényege: mindenkinek, minden jár! Na ezzel lehet választásokat nyerni! Most először fordult elő, hogy komoly eredményt ért el egy csoportosulás, aki más taktikához folyamodott: az uralkodó politikai kultúra tagadásához.

Nahát akkor kedves honfitársaim, tényleg a Jobbikot akarjuk?! Ők hozzák a gyógyírt a problémáinkra? Világgá kürtölni a fájdalmunkat, felkavarni az állóvizet jó volt, de elégséges-e tagadni mindent. Ha nem tetszik is, ez nagyon kevés. És ebben felelősségünk van. Ha csak hőbörögni tudsz, így is marad. Emeld fel a hátsódat és ne hagyd békén addig azt a tisztességes embert, aki végre példát mutathatna, amíg el nem vállalja a közszereplést. Az egyetlen reményünk a civil kurázsi!

bng 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr381169416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.11. 23:37:14

bennem ezek a kérdések merültek fel a Fideszhez címezve a szavazás után: bukowszky.blog.hu/2009/06/11/kerdesek_toprengesek

amúgy leírtam azt is, hogy miért szavaztam a jobbikra, a korábbi posztban

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.06.12. 14:18:25

@Bukowszky: Nehéz kérdés, de pont ez a lényeg. A FIDESZ azt mondja, amit az emberek hallani szeretnének, nyilván, mert meg akarja szerezni a politikai hatalmat. Erre van igény, ezt igazolja a választási eredmény. A Jobbik szintén egyfajta igényt ismert fel, ami viszont azért alakult ki, mert eddig semelyik párt nem adott válaszokat a problémára. Igazából ők sem, mert a megoldásról eddig még nem beszéltek. A megjelenésük inkább tünet, mindig abban bízom, hogy ez végre felébreszti az emberekben a civil kurázsit. Mert jelenleg ebben vagyunk nagyon gyengék.
süti beállítások módosítása