Csak várok

Minden reggel úgy ébredek, hogy talán ma jő el az a bizonyos nap, amikor megismerhetjük végre a kormány gazdasági programját. Izgatottan olvasok bele a hírekbe, de sajnos nem! Ma sem kaptuk meg az eligazítást a követendő irányról, a helyes útról. Pedig már csak a hit maradt. A hit, hogy a szavak ura tudja, mit csinál!

10 hónapja már…

Egy évvel ezelőtt még úgy tudtam, hogy az ország akkora bajban van, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a csőd elkerülésére. Én azóta is csak várok.

Már tudom, hogy Lázár polgármester-képviselő milyen autóval jár, de az ismeretlen előttem, hogyan képzeli a kormány az egészségügyi ellátórendszer jövőjét. Hallottam Szócska államtitkár országjáró kórháztúrájáról, de nem világos, hogy ha mindenhol megkérdezni, hogy mit akarnak, abból hogyan lesz egy átgondolt rendszer. A vázlat szinten létező terv miben más, mint amit a piros szegfűsök akartak, és amit a népszavazással éppen a hatalom mai fura urai söpörtek el? Hát a feudális viszonyokhoz, ki mer hozzá nyúlni? Talán a 2/3. Erre várok.

Az is világos, hogy a kormányváltás után nem maradhatnak a helyükön azok, akik az előző kormányok emberei. De hogy mi az elképzelés a közigazgatás rendszerével, azzal nem vagyok képben. Hogyan érjük el az állam hatékonyabb és kevesebb költség mellett történő működését? Roppant kíváncsi vagyok.

Felnyitották a szemem, hogy a médiatörvény kapcsán mi nem hagyjuk magunkkal a padlót feltörölni, de még mindig homályban van előttem, hogy a gazdasági növekedés mitől indul be. Az én emberem, aki 1 millió új munkahelyet teremt. Csak mondaná már meg, hogyan? Teljes mellszélességgel állok mellette annak, aki visszaszorítja a feketemunkát, és eléri, hogy mindenki befizesse a törvény által megszabott mértékű adót. Intézkedések? Nagyon várom.

Mint a falat kenyér, úgy kell az új Alkotmány, de számomra ezután sem tiszta, hogyan érjük el a közoktatás színvonalának emelkedését. Egyelőre annyi látszik, hogy Hoffmann államtitkárasszony terveivel se a FIDESZ, se az oktatók, se a diákok nem értenek egyet. Így léptünk egyet: hátra. Tudjuk, hogy ami van az rossz, de… Csak érdekel a dolog, mert hát két pici gyerekkel szeretném megismerni az elképzeléseket.

A magánnyugdíjamat államosították, de ha ez a pénz elkopik, akkor miből csökkentjük az államadósságot, és miből fizetjük ki az aktuális nyugdíjakat? Most mondja Pökhendi Péter, hogy az utazási kedvezmények megmaradnak, de arról nem szólt, hogy akkor vajon ki fogja finanszírozni a közösségi közlekedést. Várom, hogy felnyissa valaki a szemem.

Értem én, hogy az adócsökkentéssel mindenki jól jár, de akkor miért kell Rogán Bizottságot alakítani a becstelen munkaadók figyelésére. Lehetséges, hogy vannak olyan emberek, akiknek kevesebb lett a pénze? Na ennek is biztosan a törvényes keretek között foglalkoztatók az okai! Mert hát ugye feketén mindegy, hogy hány százalékos az adókulcs.

Várakozás közben azért felütötte a fejét bennem egy eretnek gondolat:

Talán fogalma sincs a kormánynak arról, hogy mit kellene tennie? De azonnal el is hessegettem magamtól ennek még a gondolatát is. Mert ez lehetetlen!

De vajon meddig várjak még?

bng 8 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr92672714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak várok 2011.02.23. 18:14:05

Minden reggel úgy ébredek, hogy talán ma jő el az a bizonyos nap, amikor megismerhetjük végre a kormány gazdasági programját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.02.20. 12:14:29

várhatsz még egy kicsit arra a programra attól tartok :)

Kopjáss István · http://www.azenblogger.tumblr.com 2011.02.22. 05:47:11

Az a baj, hogy kb. egy-két gondolatra építesz egy ilyen hosszú bejegyzést.
Már az előző post-nál is lehetett érezni, de azért köszönöm.

Egyébként van egy ellenérvem. :) (Ezt nem kell komolyan venni.)

Honnan tudhatnánk? OV-t , az univerzumot, sem Istent ismerhetjük meg tökéletesen.
Most úgy tűnik, de nem biztos, hogy úgy is van.
Hiába van 1001 tényed, érved OV ellen, még nem biztos, hogy úgy van. :)

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.02.22. 14:55:46

@Kopjáss István: "Honnan tudhatnánk? OV-t , az univerzumot, sem Istent ismerhetjük meg tökéletesen.
Most úgy tűnik, de nem biztos, hogy úgy is van.
Hiába van 1001 tényed, érved OV ellen, még nem biztos, hogy úgy van."
Honnan a bánatból jutott az eszedbe ez az "ellenérved"?
Egyébként ha csak azt írom le, hogy meddig várjak még, honnan tudtad volna, hogy mire várok? Igyekeztem felvázolni mivel is kellen végre foglalkoznia a kormánynak.

nagy mihály 2011.02.23. 20:33:15

Itt mimcs semmilyen program, ötletelés, mellé fogás, módosítás, kiegészítés és papagáj éneklés. Nem a kútba a kávájára és a papagájok majd beéneklik... ez van.. Ez a kommunikációs megszorítás... ami nincs azt nekeresd!!!

Kopjáss István · http://www.azenblogger.tumblr.com 2011.03.01. 19:06:27

Elnézést, hogy most jöttem ide, de világosan leírtam, hogy viccelek, én sem látom, hogy egy vallási szöveg lenne.
Viszont a stilisztikája hasonlít rá, ezért tettem ide. Oké?

Azonkívül, hogy nem látod a kormány szándékait, nem sokat mondasz, csak példákat hozol fel.
Ehhez szóljál inkább hozzá

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.03.01. 21:55:23

@Kopjáss István: A konkrét példák nem támasztják és erősítik meg a mondanivalót? Ha valaki a kormány tevékenységét minősíti nem példákkal kell alátámasztani? Tudom ez a legtöbb helyen nem szokás. Látod, én ilyeneket szeretek írni.
süti beállítások módosítása