Az élet Gyurcsány után

Most minden hír Gyurcsányról szól. Megtette, amit már régen meg kellett volna tennie. De túl sokáig várt. Nincs időnk a további tökölésre! Kíváncsian várom, hogy mi történik hétfőtől. A témába vágó bejegyzések kommentjeiben mindenesetre eléggé elszabadultak az indulatok. Még mindig ott tartunk, hogy személyeskedő pocskondiázásban merül ki a kapcsolat a két oldal hívei között. Ha egyszer érvekkel alátámasztott vitákat olvashatnék...

Pedig hát ugyanabban az országban élünk mindannyian, ha tönkre megy politikai beállítottságtól függetlenül mindenkinek szar rossz lesz. Az hogy ide jutottunk a politikai elitünk közös attrakciója, bármennyire is a másikat okolja mindenki. Tény, hogy a nagyobb felelőssége a 7 éve kormányzó szociknak van, a jelenlegi helyzet a rossz kormányzásuk eredménye. De nem játszathatják a kivűlálló szerepét azok sem, akiket ez a szocialista párt kétszer is le tudott győzni? Biztosan azért sikerült, mert olyan nagyon jól csináltak mindent, mert annyira meggyőző eredményeik és programjuk volt. Ez utóbbi, tulajdonképpen máig nincs nekik. Tudom, erre jönnek a narancsos ködben elhomályosult látású hívek: de hát programot a kormánynak kell felmutatnia. Igen! És annak is, aki kormányozni akar! Hiszen mire is fogunk ennek híján szavazni? Így csak valami ellen fog irányulni az a szavazat, és nem valamiért. Azzal pedig ott vagyunk, mint eddig.

Magam részéről örülök, hogy végre távozik a miniszterelnök, ennyivel is közelebb az alagút vége. A továbbiak attól függenek, hogy kit jelölnek a posztra a szocialisták. Remélem belátják, hogy nincs közöttük olyan, aki át tudná venni ezt a feladatot, ezért a legjobb az lenne, ha kivülről választanának. Olyan embert, aki meg meri tenni azokat a súlyos intézkedéseket, amelyekre szükség van. Melyik magyarnak van hitele és tud is válságot kezelni? Vegye át haladéktalanul az irányítást, mindenki álljon be mögé és gyerünk. Félek attól, hogy a szegfűsök nem fogják megérteni, hogy nem a saját kádereikben kell gondolkodni. Ez közülük nagyon sokak számára lenne elfogadhatatlan, hiszen Magyarországon a miniszterelnöknek van kormánya. Így egy új miniszterelnök esetén a pozíciókat is újraosztják, ezzel sokan kerülnének távol a húsos fazéktól.

Ha a szocik egy Szekeres, vagy Kiss Péter féle káderrel jönnek elő, akkor jobb, ha előrehozott választásokat tartunk, mert így garantált a további pöcsölés. Jöjjön Viktor és lássuk, hogyan oldja meg a feladatot. Nem lesz könnyű dolga. Ha ő is megpróbál ellavírozni úgy mint Gyurcsány az utóbbi években, és alapjaiban nem alakítja át az állami ellátó rendszereket, akkor elkerülhetetlen az államcsőd. A másik eset, hogy megteszi, amiről pontosan tudja ő is, hogy meg kell tennie, és akkor lesz sírás, rívás, fogcsikorgatás. Gyorsan el fogja veszíteni azoknak a támogatását, akik a szocikból ábrándultak ki, és nem ideológiai alapon szavaztak rá, hanem mert utálják Gyurcsányt. Nagy kérdés, hogy lesz-e ehhez bátorsága! Véleményem szerint nem, de bárcsak tévednék. Újabb nagy esély áll előtte, hogy államférfi legyen, az előző 2006. őszén volt, ha akkor odamegy és hazaküldi a tüntetőket, már régen ő lenne a miniszterelnök.

Az ország számára az lenne a jó, ha minél előbb bekövetkeznének a fentiek, annál hamarabb indulhatunk el új alapokról. Akkor végre meg fogja érteni mindenki, hogy nem egymással kell hadakoznunk. Most mérhetetlenül meg vagyunk osztva, amit mesterségesen értek el az elmúlt 20 évben. Értsük már meg: elsősorban magyarok vagyunk, csak azután konzervatívok, szocialisták, vagy liberálisok. Egyébként akinek nyitva a szeme, az látja, hogy nem is ezen ideológiák ütközéséről van szó. A FIDESZ már régen baloldali jelszavakkal operál, a szocik között pedig jócskán vannak nagykapitalisták. A nagy kijózanodást követően pedig:

Még jőni kell, még jőni fog...

Ezután már a józan, tisztességes emberek felelőssége és egyben kötelessége vállalni a közéleti szerepet. Már nagyon régen itt az ideje a kijózanodásnak!

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr441017155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.22. 18:18:22

A baloldal húsz legjobb miniszterelnök-jelöltje, I. részAz index és a Népszabadság is külön cikket szentelt Gyurcsány lehetséges utódainak, és Tóta W. Árpád is türelmetlen, neveket akar hallani. A Konzervatórium most összegyűjtötte a modern magyar balolda…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása