Hogyan lehet boldog a Karácsonyod?!

A Karácsonynak sokféle jelentése lehet: gyermekkorunkban az izgatott várakozás, a hívőknek Jézus születése, a családnak együttlét a szeretet ünnepén, de egyre többeknek egyfajta kötelesség. Meg akarunk felelni az elvárásoknak. De miért kellene így tennünk?

Gondoltál már arra, hogyan okozhatnál magadnak és másoknak is örömet anélkül, hogy drága ajándékot vennél, azon törnéd a fejed, hogy kinek mi lenne a megfelelő, és napokig rohangálnál hogy beszerezd őket? Ha úgy érzed, hogy a kötelezettségek miatt Te már nem vagy boldog, akkor változtass!

Holnap ha kilépsz az utcára, kívánj az első 3 embernek Boldog Karácsonyt! (Akár meg is ölelheted őket...)

Menj át a szomszédhoz és kérdezd meg hogy van!

Hívd föl azt az embert, akivel haragban vagy, és mond el neki, hogy sajnálod, ha megbántottad!

Ezek közül egyik sem kerül pénzbe. Bárki megteheti, családos és egyedülálló, férfi és nő, gyerek és felnőtt. Igazából csak rajtad múlik!


 

Megtetted? Na hogy érzed magad?

bng 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr90839230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2008.12.28. 15:35:55

Általában az ember azt tartja számon aki őt bántja meg, itt hibádzik a dolog. De neki karácsonykor se kívánnék jót. :)

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2008.12.28. 23:28:01

@phaidros: Ha haragszol, arra aki megbántott az kinek fáj? Csak neked! Igazából azt tartod számon, aki fontos. Ha felhívod és azt mondod, hogy annak ellenére sem haragszol rá, hogy megbántott, mindjárt nálad a kezdeményezés.
süti beállítások módosítása