A magyar valóság

Naponta hallom, hogy a politika milyen piszkos dolog és minden politikus korrupt. Pedig önmagában a politika se nem jó, se nem rossz. Olyan amilyenné tesszük, amilyenné hagyjuk tenni. A politikusaink pedig olyanok, amilyeneket megérdemlünk.

Nézzük a nagy magyar valóságot. Ma teljesen elfogadott kiskapukat keresni, kisebb-nagyobb dolgokban csalni. Mert hát valljuk be, naponta megszegjük a szabályokat. Természetes, hogy a kisiparos nem ad számlát, hogy az orvos kiír táppénzre, ha kérjük, hogy a munkáltató zsebbe fizet, hogy amikor az ügyeinket intézzük, akkor a dolgok menetét elősegíti a boríték... Miért csodálkozunk, hogy Magyarországon ilyen a közélet? Először magunkban kell rendet tennünk!

Az ismerőseim között is sokan vannak, akik természetesnek találják, hogy ez a dolgok menete. Van aki még dicsekszik is vele, hogyan intézi az ügyeit. De miért? Az a vagány gyerek, aki ezeket megteszi? És az béna, aki nem hajlandó rá? Meggyőződésem, hogy sokan vannak, akik ezt nem így gondolják. De ne legyenek csendben! Az ő felelősségük, ha hallgatnak. Majd akkor lehet elvárni a politikától is a változást, ha mi magunk is elfogadunk és betartunk bizonyos normákat.

Kíváncsi vagyok a véleményeikre!

bng 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr73798804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HarciBirka 2008.12.23. 13:05:48

Szia!
Először a nick...
Szóval mikrovilágban mindent ami tőlem belefér, a makroban félgáz, mivel már alig múlik rajtam valami...

A posthoz konkrétan tőmondatokban... SZERINTEM.

Rendszerváltás volt. Elcseszték, mert hagyták megvenni. Alkotmányztak, igy köbe véstek. A manipulált roma és nyugdíjas kisebbség kordában tarja, mint tudatlan tömeg a rendszert fenntartó befizetőket (...ez kb. olyan, mint amikor a Terminátorban Skynet elszabadul...:-)).
A kör bezárult, mert a 2/3-os változtatásban a hatalomban egyáltalán bennt lévők nem érdekeltek. ERGO: Vagy elmegy az ember vagy kompromisszumokkal elfogadja ami van, s várja az infleksziós pont eljövetelét, ugyanis a rendszer hosszabb távon nyilván tarthatatlan, a kérdés csak a mikor...

Tanulság: Amikor itt az idő egy ESZME váltására, csak a MAXITISZTA ŰJ ESZME az elfogadható... S bár idővel az is változik majd, DE nem mindegy a köztes idő minősége és tartama.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2008.12.23. 14:50:36

@HarciBirka: Valóban a jelenleg hatalomban lévők nem érdekeltek a változásban. De ha mindenki azt mondja, hogy nem tudunk változtatni, akkor így marad! Én csak azt szeretném elérni, hogy gondolkodjunk rajta (minél többen), hogyan lehetne törvényesen elérni, hogy átlendüljünk azon az inflexiós ponton. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs az országban annyi tisztességes ember, aki végre tudja hajtani a változást. Szerintem ha lenne néhány hiteles ember, akkor földcsuszamlásszerűen ki lehetne szórni a jelenlegi garnitúrát. Már elkezdtem írni ennek a módjáról is egy bejegyzést, ha elkészülök vele felteszem a blogra. Nyilván lesznek hibái, de egy vitaindító lehet a továbbfejlesztéshez.

phaidros 2008.12.28. 15:32:24

De van, csak tisztességes ember nem akar politizálni. Ezt a kört egyébként már többször megtettem az elmúlt években, de induló pártként csak akkor van esély, ha egyből áttörő sikert ér el. Ehhez minimum állandóan jelen kell lenni a médiában. Na ezaz, amire esély sincs.

Legfeljebb akkor, ha a változtatni kész emberek hajlandóak brutális tagdíjat is fizetni, hogy milliárdos nagyságrendű költségvetéssel bírjon az új párt.

A hitelesség az meg olyan, hogy bármikor alá lehet mosni. Ha valaki ezt vállalja, szét fogják szedni, minden párt egyesült erővel.
süti beállítások módosítása