Felelős Magyar Kormányt

A miniszterelnök úr beszéde a felelős kormányzásról:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A magyarok ez év tavaszán elementáris erővel mondtak nemet az előző nyolc esztendőre. Valóban Európában is egyedülálló nemzeti egység született meg az áprilisi választások eredményeként. Ez a nemzeti egység, ahogy mi szeretjük hívni, a kétharmados forradalom megdöntötte a régi rossz rendszert, és újat alapított. Ezzel megalapítottuk a nemzeti együttműködés rendszerét, s az emberekkel közösen hozzáláttunk a változtatás gigantikus munkájához.

Ennek szellemében haladéktalanul hozzákezdünk a gazdaság alapjainak rendbe tételéhez. Már a választások előtt hangoztattuk, hogy ez így nem mehet tovább, ezért részletekbe menően kidolgoztuk az államháztartás rendszerének átalakítását célzó programunkat, melynek megvalósítása egy pillanatig sem tűr halasztást. Jelenlegi formájában a nagy ellátórendszereink fenntarthatatlanok, ezért egy felelős kormánynak, különösen ilyen forradalmi felhatalmazással a háta mögött, kutya kötelessége ezek átgondolt átalakítása oly módon, hogy azoknak a működése hosszú távon is biztosított legyen. Még akkor is, ha ez az elkövetkező hónapokban népszerűség vesztéssel jár.

Kedves Barátaim! Gondoljatok arra, hogy a változást tűzön-vízen át végig kell vinnünk, mert nekik, a mi gyermekeinknek csak így lehet jobb életük annál, mint ami Nekünk jutott.

Az előző kormányok is tudatában voltak ennek a hatalmas felelősségnek, de sem a bátorságuk, sem a hozzáértésük nem volt meg a feladat végrehajtásához. Mi nem léphetünk erre az útra, mivel itt már nem az egyéni érdekeinkről, hanem a haza sorsáról van szó. Ezért nem tehetjük meg, hogy látszat intézkedések mögé bújva, tüneti kezeléseket alkalmazunk, melyek gyógyírt nem jelentenek bajainkra, hanem csak ideig-óráig feledtetik azokat. Nem! Mi nem nem fogunk hirtelen felindulásból kiróni adókat, hozzányúlni vagyonuknak azoknak, akik nem bújtak el az állam szemei elől. Erre bárki képes. A rendszerek hatékonyságának javításával, azok kikerülésére játszóak szigorú számonkérésével kívánjuk újjáépíteni az országot. Mindenkivel meg fogjuk értetni, egy igazi konzervatív páthoz illően, hogy a terhekből minden polgárnak ki kell vennie a részét, a hasznokból pedig a hozzájárulásunk mértékének megfelelően részesülhetnek.

Egy valamiben Magyarország biztos lehet. Bármi lesz, bárhogy is történjen, de mi szerényen, alázattal, de a végsőkig ki fogunk tartani, végig fogjuk csinálni. Ha nem így tennénk joggal mondanák, hogy nem mi győztünk a választásokon, hanem a másik oldal veszített. Hiszem, hogy azért tiszteltek meg a bizalmukkal bennünket annyian, mert el is várják tőlünk, hogy mielőbb fogjunk hozzá. Hát legyen meg az ő akaratuk!

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

bng 10 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr662392104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbafet 2010.10.23. 16:34:40

Nem történt forradalom. Ha nekem nem hiszel, olvass utána, mit jelent ez a fogalom a történelemtudományban. A Fidesz nem nevezhető konzervatív pártnak. (Ahogy az MSZP pedig sem baloldalinak.)
A mondandó amúgy rendben lenne...

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.23. 20:45:00

@bobbafet: Az írás egyik fele valóban Orbán Viktor beszédeiből van. Szerinted melyik részét raktam én hozzá?

kisa 2010.10.24. 08:38:09

Ezt?
"Ezért nem tehetjük meg, hogy látszat intézkedések mögé bújva, tüneti kezeléseket alkalmazunk, melyek gyógyírt nem jelentenek bajainkra, hanem csak ideig-óráig feledtetik azokat. Nem! Mi nem nem fogunk hirtelen felindulásból kiróni adókat, hozzányúlni vagyonuknak azoknak, akik nem bújtak el az állam szemei elől. Erre bárki képes. A rendszerek hatékonyságának javításával, azok kikerülésére játszóak szigorú számonkérésével kívánjuk újjáépíteni az országot. Mindenkivel meg fogjuk értetni, egy igazi konzervatív páthoz illően, hogy a terhekből minden polgárnak ki kell vennie a részét, a hasznokból pedig a hozzájárulásunk mértékének megfelelően részesülhetnek."

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.24. 16:36:19

@kisa: Vajon Orbán Viktor miért nem mondott ilyet?

kisa 2010.10.24. 20:53:06

Mert ő az az ember, aki sohasem hazudik, ez nyilvánvaló, nem?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.25. 00:16:42

@kisa: Nem tartom helyesnek az orbánfóbiát, én egyszerűen csak nem tudom elfogadni a folyamatos kinyilatkoztatásait. És valamit jobban csinál a többi politikusnál, hiszen gyakorlatilag korlátlan hatalmat tudott szerezni. Nagyobb bajnak tartom, hogy a látványos, érzelmi húrokat pengető politizálás mögött még mindig nincs tartalom.

kisa 2010.10.25. 07:37:03

@bng: Nehéz dolog ez. Én sem tartom helyesnek, de valahogy így alakult. Próbálok felülemelkedni rajta, de egyre kevésbé sikerül.
Tavasszal még azt mondtam, hogy oké őket akarja a Nemzet - bár a kétharmadot kicsit sokalltam -, legyen. Hiszen6-4 éve készen állnak a kormányzásra, rosszat biztos nem akarnak, majd meglátjuk. Gondoltam, van A terv - ha igazat mondtak Bajnaiék,B terv - ha hazudtak, előveszik a megfelelőt és hajrá. Komolyan szurkoltam, mert ami nekik jó, az nekem is. Ehelyett mit látok? Ötleteléseket, 3 nap alatt kiizzadt "akcióterveket", amik nem mások, mint akciózások tervek nélkül, ajtócsapkodást, amit "szabadságharcnak" hívnak, szakértők helyett szekértolók és csókosok pozícióba helyezését, kapkodást, összevissza-beszédeket, hangzatos szólamokat. És mindezt leöntve a "nemzeti" mázzal. Na, ettől teljesen kiadok.
És nem tehetek róla, engem egyszerűen taszít az az ember, minden megnyilvánulása, a hanghordozása, a gesztikulálása, a sunyi képe. Ezen sajnos nem tudok felülemelkedni.
És a legjobban attól félek, hogy nagyon-nagyon sokáig kell néznem a képét. De az tény, hogy a maga nemében zseni. Végül is elérte, amit akart.
Úgyhogy már csak ezért is szurkolok nektek, hogy ne így legyen.

klj_54 · http://csutak.fw.hu 2011.01.09. 18:58:15

Számomra nyilvánvaló, hogy Orbán klinikai eset:(
Viselkedése a disszociatív elmebajra utal.

klj_54 · http://csutak.fw.hu 2011.01.09. 18:59:53

Számomra nyilvánvaló, hogy Orbán klinikai eset:(
Viselkedése a disszociatív elmebajra utal.

Palkovics Ede 2011.02.01. 21:54:07

@bng:
Retorika + jelzok hasznalata (3-szor fogekonyabb az agy,mint az igekre) + Thomas Mann:Mario es a varazslo.

Az identitaszavarbol (en=nemzet,nep) rejtely a profit.
süti beállítások módosítása