Szlovák-Magyar két jó barát

Kedves Szlovák Barátaim!

Az utóbbi időben a politikusaitok közt az a módi, hogy mint a gazdájának megfelelni akaró házőrző, vicsorognak a maguk által felállított kerítés déli oldalán túlra. Teszik ezt azért, mert így remélik megkapni tőletek a buksijukra a simogatást. A mieink ebben a vonatkozásban egyszerűen csak töketlenek, de nálatok számos komplett idióta szeretne ilyen módon érvényesülni. Csak annak van szüksége folyton bizonygatni a saját államisága mibenlétét, aki maga sincs tisztában vele, így ezek a reakciók kizárólag a kisebbrendűségű érzések kompenzálására szolgálhatnak. Hát valóban ilyen nyelvtörvényes, kiutasítós szomszédságot akartok velünk? Barátaim, szóljatok, hogy tudjuk mire számíthassunk! Mert amilyen az adjon isten, olyan lesz a fogadj isten.

Mindkét országban akad néhány kevésbé bonyolult életforma, akik azzal vezetik le a komplexusaikat, hogy hazafiasdit játszva szaggatják a kerítést. De éppen a normális szomszédságot akaró többségnek a felelőssége az indulatoknak a megfékezése. Mert most úgy látszik, hogy ezek határozzák meg a kapcsolatunkat. Vagy részetekről tényleg erre van igény?

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba! Tessék végre megszólalni, kinyilvánítani az akaratotokat! Ha továbbra is ilyen csahos kutyákon keresztül viszonyultok hozzánk, akkor ne csodálkozzatok azon, hogy mi sem fogunk rajongani értetek.

Játszunk hát sértődésesdit! Soroljuk csak a sérelmeinket! Tegyük lehetetlenné a területeinken élő kisebbségek életét! Legyünk durcás gyerekek, akik látni sem akarják egymást! Mindenki maradjon otthon, és puffogjon magában! És majd az (EU) óvónéni igazságot tesz közöttünk...

Mikor jutunk el oda végre, hogy mindkét országban azok fogják a közbeszédet uralni, akik jó szomszédságban szeretnének élni? Akik megértik, hogy csak azt várhatjuk a másiktól, amit mi is mutatunk felé? Én mindenesetre azt kezdeményezem, hog nyújtsunk baráti jobbot egymásnak.

Várom válaszotok!

bng 4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr221329094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fraki 2009.08.23. 18:20:04

Az én válaszom az, innen Budapestről, hogy ez egy szar írás.

gyutyka 2009.08.23. 19:01:37

Nyújtsunk!
De előbb az összes feszkót gerjesztő politikust tökön rúgni!

Bazsiahegyről 2009.08.23. 20:08:42

Most hirtelen annyit látok hogy barátnőm szlovákiai magyar... és az utcán vagy nyilvános helyeken nem beszélhet velem magyarul mert megbűntetik. Erre miért van szükség?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.08.23. 23:55:36

@fraki: Miután minősítetted, azért csak kíváncsi lennék rá, hogy mivel nem értesz egyet.

@Bazsiahegyről: Ez elfogadhatatlan. Arra utaltam az írásban is, hogy ilyenre csak a kisebbrendűségi komplexusban szenvedő, az államiságot még csak tanuló nemzetnek van szüksége. Elsősorban az értelmes, európai értékrendű szlovákoknak kell ezt a törvényt megszüntettetni, a mi diplomáciánknak pedig minden követ megmozgatni az eltörléséért, folyamatosan napirenden tartani a témát minden lehetséges fórumon. Sajnos az érdekérvényesítésünk is olyan mint a politikai és gazdasági viszonyaink, széthúzó és erőtlen. Ebben a kérdésben például pártállástól függetlenül egységesen kell kiállni.
süti beállítások módosítása