Mi változott?

Az elmúlt nyolc évben voltak Zuschlag Jánosok, akik becsatornázták maguknak a pályázati pénzéket, most vannak újdonsült trafikosok, akik a hűségük miatt válhatnak azzá.

A rendszerváltás után az elvtársak kerültek helyzetbe a földek privatizálásakor, most az állami földeket a NER-társaknak osztják.

Tizenkét évig kormányzott a kommunista utódpárt, most legalább ugyanannyi korábbi funkcionárius van a Kormányban, mint akkor.

Egykor számos besúgó jelentett a Pártnak a szomszédairól, ma a Párt mindent elkövet azért, hogy sohase derüljön arra fény, kik voltak ezek az emberek.

A szocializmusban nem volt magántulajdon, most a nyugdíjpénztárak államosítása után a közszolgáltatások vannak soron.

Kádár idején 3,60 volt a kenyér, mára már több mint egy milliónyian aláírták, hogy ismét ezt szeretnék.

Egykor, ha egy TSZ elnöknek megtetszett valami, akkor azt megszerezte magának, ma ahol a miniszterelnök elsétál, senki tulajdona nincs biztonságban.

Korábban, aki nem értett egyet a rendszerrel, a nép ellensége volt, ma a nemzeté.

Az átkosban mindenki befogta a száját, ha őt békén hagyták, és bizony ma is pontosan ugyanezt tesszük.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr795264227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása