Ments meg minket Lázár!

Útközben hazafelé hallgatom a kocsiban a rádiót. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a következőt találta mondani: a bankoknak kell fizetni, nem az embereknek, nem engedjük, hogy a bankadót áthárítsák az emberekre. Aztán otthon ért a meglepetés, amikor átnéztem a bankomtól kapott értesítőt, amelyben arról tájékoztatnak, hogy januártól éppen a bankadónak megfelelő mértékben emelkednek a kondíciós költségek. Magyarán a bankadó egy az egyben az én költségem! Jani, ez így hogy? Írhatok nekik rád hivatkozva, hogy ezeket a díjakat rajtad keressék?

Ma délelőtt meg azt látom, hogy Pöttyös Gyurka még a végén odacsempészett a közműadónál újabb 25 %-ot. Mit gondolsz, a rezsi költségekben ezt ki fogja megfizetni? Még ha befagyasztjátok is a lakossági energiaárakat, a szolgáltatók a piaci szereplőkre fogják hárítani a megemelkedett költségeiket, akik majd beépítik azokat az áraikba. Így amikor leveszek a polcról bármilyen terméket, benne lesz ez is. Mit tegyek, ha ezt a részét nem kérem? Ne az emberek fizessék meg! Ja. Mégis ki? Neked küldhetem a számlát arról, amit rám hárítottak?

Mindketten tisztában vagyunk vele, hogy ezek megszorítások, melyek nélkül borul a költségvetés. A hetedik változat. De ha Te is tudod, hogy így van: akkor mi a mennydörgős ménkűnek hazudsz bele az arcunkba? Vagy tényleg hiszed, amit mondasz. Mert akkor nagy a baj. Azt gondolom több eszed van ennél, ez az egész sokkal inkább vastagbőr és cinizmus. Ami a legnagyobb baj: hogy a jelek szerint még mindig van erre igény!

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr344916404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása