Cukrászok, szatócsok, hentesek

A Nemzeti Adósságelleni Küzdelem Minisztériuma Brainstorming Parancsnokságának mai sajtóközleménye szerint újabb fronton szorítják vissza a globális finánctőke hazánk felé nyújtózkodó csápjait.

A jövő év elejétől az édességeikkel az embereket kísértésbe kényszerítő cukrászok minden eladott, idegen nevet viselő sütemény – mint például a Pozsonyi kifli, vagy a Francia krémes - után 100 Ft nemzeti érzület adót kötelesek befizetni, adott tájékoztatást a minisztérium szóvivője. Amint az mindenki előtt ismeretes - tette hozzá - senki sem látott még szegénységben tengődő cukrászt, ezért itt az idő, hogy kivegyék a részüket az államadósság elleni küzdelemből.

Ugyanezen időponttól a szatócsok és a hentesek részére is bevezetésre kerül egy uzsoraadó, mellyel az ezen üzletekben hitelre vásárolni kényszerülő embereket szándékozik a kormány az adósság csapdájából kimenteni. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében természetes, hogy a hitelt nyújtóknak le kell mondaniuk az eddig jogtalanul élvezett extraprofitjukról. Folyamatos adóhatósági ellenőrzésekkel fogják biztosítani, hogy ennek költségeit ne terhelhessék az emberekre. Azon üzletek esetében, melyek ezt nem hajlandók tudomásul venni, alkotmányban rögzített mértékű árakat fognak bevezetni.

Egy a vadon élő állatokra kirovandó adóról szóló elképzelés még a kormánypárti frakció előtt fekszik, mellyel kapcsolatban, az értelmét illetően heves vita alakult ki a képviselők között. Néhányan kétségeiknek adtak hangot, ám ez a kormányfő közbelépésekor gyorsan eldőlt, mivel az „amíg én vagyok a miniszterelnök, addig ne az emberek fizessék meg” kijelentését követően a sorok gyorsan összezártak.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr384889406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása