Egri felolvasó

- A Nemzeti Igazság Minisztériumának irányelvei szerint az Útmutatás Hetén sem lazulhat a fegyelem, nem adhatunk teret ellenőrizetlen, ne adj isten kritikus gondolatoknak. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében mindenféle felolvasók nem kaphatnak nyilvánosságot. Most megtehetjük, hiszen erre hatalmaztak fel az emberek.

- De a népnek kenyérre és cirkuszra van szüksége, ez a felolvasó pedig egy elismert csepűrágó. Arra teljesen alkalmas, hogy elterelje a figyelmet a valós problémákról. Addig se azon rágódnak, miért megy rosszabbul, mint eddig.

- Hogyisne. Ismerem én az ilyet. Annak idején, amikor még a Fiatalok Szabadságellenes Szövetségében őriztük a forradalom lángját, lelepleztünk ilyen előadásokat. Ezek a felolvasók a művészet fátyla mögé bújva nem átallják méltatni a szólás, és a gondolatok szabadságát. Újabban pedig bírálják a Nagy Testvért, és folyton diktatúrát üvöltenek.

- Hadd tegyék! A nevetséges vádjaikon még egy gyerek is átlát. Különben is, kell az ellenség, aki mindenért okolható, és akire a felkorbácsolt érzelmek reflektor módjára ráirányíthatók. Ezért vettük felügyelet alá a teleképek rendszerét. Csak az a fontos, hogy érdemi információk soha ne legyenek bennük. Egész nap kizárólag érzelmekre ható, de valójában érdektelen híreket sugárzunk, melyek megakadályozzák az önálló véleményalkotást. Két évtizedes állhatatos munkával elértük, hogy az embereknek már semmi sem éri el az ingerküszöbét.

- Éppen ezért lehetnek veszélyesek az ilyen felolvasók. A kételkedés magvait ültethetik el a fejekben. Mivel azzal jutottunk hatalomba, hogy a múlt szereplőit erkölcsi magasságból bíráltuk, nagy baj lenne, ha a hívek között is felütné fejét a kétség. A minap is megkérdezte tőlem a Párt egy fiatal, az elkötelezettséget még nem eléggé mélyen megtapasztalt híve, hogy tulajdonképpen mi a különbség az oligarcha, és a nemzetgazdaság pillérjeit jelentő nagytőkések között. Nem engedhetjük, hogy kollégiumi barátságokon ejtsenek foltot az ilyen labanc gondolatok!

- Ettől nem kell tartani, hiszen a múlt és a törvények visszamenőleg is megváltoztathatók. Előbb-utóbb a saját emlékeikben sem lesznek biztosak. És akkor azt hisznek igazságnak, amit mi mondunk nekik. Ne feledd, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő.

- Mindenesetre kérem az elvtársakat, hogy a Párt központjában állítsák össze a felolvasók listáját. Ha majd ezt a listát útmutatóként használhatjuk, akkor ilyen hibát többet nem vétünk.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr334497325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása