Adójavaslatok a fülkeforradalomhoz

Közbeszerzési adó:

Minden közbeszerzésen nyertes vállalkozás esetén, amely az adott évben Magyarországon lefolytatott közbeszerzési eljárások összesített volumenének 5 %-tól nagyobb értékben nyer el megbízást, a különadó mértéke az így megállapított határ fölötti megbízások értékének a 99 %-a.

Út- és vasútépítési adó:

Állami, vagy önkormányzati beruházások keretében történő utak, illetve vasútvonalak építése, rekonstrukciója esetén a különadó mértéke az adott építkezéshez hasonló földrajzi adottságokkal rendelkező EU tagországokban megvalósult beruházások fajlagos értékeitől (Ft/km) felfelé történő eltérés és a fajlagos értékhez tartozó vetítési alap (km) szorzatának a 99 %-a.

Stadionadó:

Az állami, vagy önkormányzati megbízásból sportlétesítményeket építő vállalkozások esetén az adó mértéke az átadást követő 10 évben, ahol létesítmények üzemeltetése gazdaságtalan, az ebből adódó veszteségek 66 %-a.

Kampányadó:

Az országgyűlési választásokon induló pártok által a törvényben meghatározott kampány keret feletti költés esetén a különadó mértéke a keretet meghaladó érték tízezerszerese. Az adó megállapításánál a vonatkoztatási alap a hirdetések számának és azok listaárának szorzata, függetlenül attól, hogy azokat ki rendelte meg, amennyiben azok a szóban forgó jelölt érdekében jelentek meg. Ha a listaárak tekintetében az árakban 15 %-nál nagyobb mértékű kedvezményt érvényesítenek, akkor az eredeti listaárral kell számolni. Az adó megfizetésének kötelezettsége a jelölteket állító pártokat terheli.

Támogatási adó:

Minden olyan vállalkozás esetén, amely valamely pártot pénzügyileg, vagy természetben támogat, és a támogatás folyósítását követő 4 évben olyan önkormányzattól, vagy az államtól megbízást kap, ahol az adott párt képviselője döntéshozói pozícióban van, akkor a különadó mértéke a megbízás 66 %-a.

Las minute adó:

Az az országgyűlési képviselő, aki valamely törvényjavaslathoz annak végszavazása előtt 72 órán belül módosító indítvány nyújt be, annyiszor köteles a mindenkori havi tiszteletdíjának megfelelő méretékű adót befizetni, ahány óra a végszavazás előtti 72 órához képest eltelt.

Hatástanulmány adó:

Minden olyan állami, önkormányzati beruházás esetén, amely a 10 MFt értéket meghaladja, és nem készült érdemi hatástanulmány, melyből annak gazdaságossága megállapítható, a döntésben résztvevő személyek az esetlegesen okozott veszteséget kötelesek különadó formájában az állam, vagy önkormányzat részére a felmerülés évében egyben megtéríteni.

Lex mi kutyánk kölyke adó:

Minden olyan magánszemély, illetve vállalkozás esetén, akinek az érdekében egyedileg törvénymódosítás történik, különadót köteles fizetni, melynek nagysága a számára számszerűsíthetően kimutatható előny mértékének 100-szorosa.

Nagy testvér adó:

Mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszerében állambiztonsági érdek a magánszemélyek tevékenységének pontos nyomon követése, ezért a megfigyeléseket végző szervezet fenntartásához minden magyar állampolgár hozzájárulása hazafias kötelesség. Az adó mértéke a polgárok ingatlanjainak, tulajdon tárgyainak számával arányos: 3 szoba, 4 kerék, 5 % különadó. Az adó megfizetése alól a Kubatov-listán szereplő személyek mentességet élveznek.

Várakozási adó:

Azon állami, önkormányzati döntéshozói pozíciót betöltő személyek, akik a kompetenciájukba tartozó, és általuk is hangoztatott módon már eldöntött kérdésekben a cselekvés helyett várakoznak, kötelesek az adófizetők részére a várakozással okozott kárt egyszeri különadó formájában megtéríteni. Az adó alanya a várakozót delegáló szervezet. A fizetendő összeg korlátlanul csökkenthető, ha az érintettek hitel érdemlően bizonyítani tudják, hogy a várakozás megrövidítésére bármilyen érdemi kezdeményezéssel rukkoltak elő, de ennek előfeltétele, hogy erről a másik fél is tudomással bírjon.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr84464778

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó 2012.04.21. 14:36:50

Az internetadó első ránézésre ugyan nem tűnik olyan jelentősnek, mint a sárgacsekk-adó, azonban a mémgyártók tyúkszemére taposnak vele, így nem csoda, ha egyből megjelentek a témába vágó alkotások.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása