Kavarja ez, vagy nem kavarja?

A magyar gazdaság naszádjának fundamentumai jók! – jelentette ki a Kapitány a reggeli igehirdetés során. – Ilyen körülmények között vicces, hogy éppen ellenünk folyik eljárás.

Valamit főz ez már megint! – gondolták közben az emberek. – Nem azért jött ez ide, hogy megmutassa nekünk a kiutat.

Akarnak még tőlem valamit? – kérdezte rátartian.

Szeretnénk végre tisztán látni ebben az eljárás ügyben! Eddig mindig azt hangoztatta, hogy romokat talált, amikor Kapitánnyá választottuk. Most akkor, hogy is van ez?

Megmondom. Ha annyit mondok nektek, birkáknak, hogy fogalmam sincs, merre tartunk a naszáddal a ködben, akkor kétségbe fogtok esni. Így meg addig sem ezzel foglalkoztok, hanem okolhattok mindig valaki mást a bajainkért.

Kavarja ez, vagy nem kavarja? Megint nagyon valószínűen hangzik, amit mond, tehát biztos, hogy hazudik. De hát mitől kezdett süllyedni a hajó?

Mert az előző kormányos adósságba verte, tőkesúly híján pedig csak sodródott a felszínen. De jöttem én, és kimentettem az utasokat!

Emlékszünk. Derék dolog volt. Csak aztán mindenki csodálta, hogy a gyűrűik, meg a zsebóráik odavesztek.

Igen! – bólintott komoly visszaemlékezéssel a Kapitány. – Nagy vihar volt… De most elsősorban arról van szó, hogy nekem valamiféle jutalom jár.

E mögött valami disznóság van megint! Ha annyira el voltunk adósodva, amikor magához ragadta a kormányrudat, akkor miért mondta néhány héttel utána, hogy az előző időszakban világbajnokok voltunk a kiadáscsökkentésben?

Mert ez az igazság! Csak az nem nektek szólt, hanem a hitelezőknek. Képzeljétek el, mi történik, ha a kapitányválasztás előtt beszélek erről?! De ha ezen ennyit tépelődtök, hát másokkal csinálom!

Maga hallotta valaha, hogy mi bármikor is gondolkoztunk?! Tudja kikkel beszél, hé!

Igen, magam is erre alapítottam mindent.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr303542368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása