Hazudj, ha tudsz

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a nyugdíjvédelem szabadságharcosa, hogy rövidesen zárdába vonul. Az elhatározását azzal indokolta, hogy a megbízása ideje alatt már annyiszor hagyták el hazugságok az ajka kerítését a magánnyugdíjpénztárak vonatkozásában, hogy azt csak a hosszú időre önmagára rótt penitenciával tudja levezekelni. Lássuk a bűnei lajstromát:

Eltőzsdézték az emberek pénzét. Akkor miért nem tartják az emberek olyan alapokban a pénzt, amelyek állampapírokba fektetnek be?

A magánpénztárak rosszul működnek. Akkor hogyan lehetséges az, hogy a tagok 81 % reálhozammal (a gyengébbek kedvéért infláció feletti hozammal) rendelkezik?

Magasak a pénztárak működési költségei. Akkor miért nem hoznak olyan szabályokat, melyekkel ezeket a költségeket maximálják? Egyébként ezt már megtette az előző kormány.

Belekényszerítették az embereket a nyugdíjpénztárakba. Akkor miért nem hoznak olyan szabályozást, mely szerint nem kötelező belépni?

Külföldi befektetők kezére játszották a magyar emberek vagyonát. Akkor miért nem az a szabály, hogy csak magyar tulajdonú pénztárakba lehet belépni?

Az állam hitelt kényszerül felvenni a magánpénztárakba befizetett, és így az állami felosztó-kirovó rendszerből kiesett pénzek pótlására. Ez igaz. De engedtessék megkérdeznem, hogy ezek költségeit ki a bánat fizeti meg? Az adófizetők. A bejelentett munkahelyen dolgozó, a fizetésüket nem zsebbe kapó emberek. Na most tessék figyelni: definíció szerint ezek az emberek a magánpénztári tagok! Persze, aki nem ilyen, annak a nyugdíjpénztár államosítása sem fáj. Ja, hogy megint a tisztességesek micsodájával verik a csalánt! És ennek sokan még tapsolnak is.

De hadd fűzzek néhány gondolatot én is a nyugdíj hisztihez:

Ha elfogadjuk, hogy a pénztárak nem működtek jól, akkor miért az a megoldás, hogy az én pénzemet veszik el? Mi köze a pénztár működésének az én vagyonomhoz?

Mennyire igazságos az, hogy én – a jelenlegi szabályok szerint – 65 éves koromig, több mint 40 éven át fizetem a nyugdíjjárulékot, és az államtól egyetlen fillér nyugdíjat sem fogok kapni, az pedig, aki megszerezte a minimális jogosultságot, de fél életében feketén dolgozott, az jogosult lesz állami nyugdíjra?

A most ellopott pénzt, egyszeri alkalommal részben államadósság törlesztésre, de nem kis részben folyó kiadásokra fordítják. Hogyan fog ettől megoldódni a nyugdíjrendszer problémája? Akik most olyan nagyon ujjonganak, miből fognak nyugdíjat kapni? Felérik-e ésszel, hogy ezzel a gyerekeikre tolták a problémát? Mit mondanak majd 20-30 múlva, amikor a srácok azt kérdezik: apa, ki ezért a felelős?

Felajánlok egy láda sört annak, aki ezekre a kérdésekre racionális, számokkal alátámasztott válaszokkal le tudja vezetni, hogy miért is jó nekünk a magánpénztárak felszámolása!

bng 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr833137125

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MTI jelenti 2011.08.14. 11:11:56

Tehát mindaz teljesül, ami annakidején a nemzet nagy többsége részéről követelményként felállíttatott, illetve elfogadhatónak jeleztetett és dacára annak t. Uraim, mit látunk: hetek óta, mióta ezen  Javaslatok a Házba  beterjesztettek, egy cs...

Trackback: Legális illegális szemétlerakó Tatán! 2011.08.09. 18:26:47

Van Tatán egy nyúlfarknyi kis utca az Agostyáni és Egység utcák ölelésében. Csendes kis utca, az Ady utca zaját megszűrik az emeletes tömbök. Az itt lakók biztosan élvezik a csendet, és azt, hogy autó is csak ritkán téved ide. Igaz, itt van a vízmű tel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

This_is_Sparta (törölt) 2011.10.27. 18:54:01

Előbb igyuk meg együtt azt a láda sört! A végére garantáltan megtaláljuk a válaszokat is, amelyek (természetesen csak delíriumban) legalább annyira logikusak lesznek, mint a szőke hölgy kijelentései!
süti beállítások módosítása