Be a szervezetbe

MTI Hírcentrum: Tömegesen folyamodnak a zöld pártba történő felvételükért a FIDESZ tagok, miután a kormánypárt tisztújító kongresszusán a miniszterelnök rávilágított arra, hogy Magyarországon mely szervezet a nyugati világ valódi letéteményese: "aki Kínával a nyugati értékek alapján akar együttműködni az olyan elvarázsolt, hogy elsőre felveszik az LMP-be".

Az átlépők az indokaikat firtató kérdésre egybehangzóan állítják, hogy ők mindig is abban a hitben éltek, hogy egy nyugati típusú demokráciát építenek, és most ahhoz kapták meg az útmutatást a főnöktől, hogy ezt merre érdemes keresniük. Várhatóan nehézséget fog okozni, hogy a zöldekhez csak a már érvényes tagsággal rendelkezők ajánlása révén lehet bekerülni, így ennek elnyerése érdekében sokan jelenhetnek meg különböző utcai demonstrációkon, bár talán ez a könnyebb feladat, mert a felszerelés korábbról rendelkezésre áll. Komolyabb kihívással fognak megküzdeni a zárva tartott szemek felnyitása terén, illetve a saját vélemény kialakításból következő önállóság miatt, melyek eleinte biztosan az elveszettség érzésével párosulnak majd.

Nagyobb az érdeklődés a kereszténydemokraták körében, hiszen ők az átlépéssel tulajdonképpen fellélegezhetnek, miután a héten már indulna a konfucianista, taoista és buddhista szabadegyetem. A sajtó irodán viszont teljes a tanácstalanság, mivel nem világos, hogy szükség van-e továbbra is liberális köcsögözésre, vagy adjanak ki egy közleményt a NENYI módosításáról. Közben a személyes szóvivő kijelentette, hogy valójában a kormányfő is tartotta magát a korábbi szavaihoz, mi szerint nem engedi, hogy Moszkvából, vagy Brüsszelből diktáljanak nekünk, mert azt soha nem említette, hogy Pekingből sem szeretne utasításokat kapni. Viszont azt egyértelműen jelezte, hogy az átlépések ellenére, akár egyedül is halad tovább az elvarázsolt sárga úton.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr833034987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor a zemberek csak számok 2011.07.05. 19:46:55

Volt egyszer egy ember (még szakálla sem volt, nem hogy kender) aki szeretett álmodozni. Hol kicsit, hol nagyot. De az álmai nem igazán jöttek be, olyannyira nem, hogy csúfos bukás lett a vége. Akkora, hogy 8 évig nem is találta a helyét (a munkahelyét...

Trackback: Tessék mondani ez már a demokrácia? 2011.07.04. 19:23:35

 Ez a konzultáció az előzőnél is nagyobb siker volt, 1.140 millió kérdőív érkezett vissza az állampolgároktól. Ebből is látszik, hogy sikeres az újfajta kormányzás, nem az emberek feje felett, hanem a véleményüket meghallgatva hoznak döntéseket - ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása