Nemzeti halogatás

A tavaszi Széll sem hozta meg a várva várt kormányprogramot, továbbra is pusztán jelszavak irányítják az országot. Most is csak dátumokat tudtunk meg arról, hogy majd mikor árulják el a titkot az ország gatyába rázásának módjáról. Aztán eddig mi a bánattal tetszettek foglalkozni?

Igazából az a baj, hogy ennek a töketlenkedésnek még annak sincs oka örülni, aki nem lelkesedik a jelenlegi kurzusért. Mert beállítottságtól függetlenül a felelősen gondolkodók a jó kormányzásban érdekeltek. Bárcsak már látnánk! E helyett jelképekkel vagyunk elfoglalva, és attól várjuk, hogy jobban fognak működni a dolgok, az adóhivataltól a nyugdíjrendszerig, hogy ezután nemzetinek nevezzük őket. Aki pedig bármi kételyt fogalmaz meg az a haza ellensége, de legalábbis "akadályozza az elszámoltatást, és az emberek akaratának érvényesülését".

A tájékoztatón Navracsics minisztertől megtudtuk, hogy "az elmúlt időszakban bizonyosságot nyert: a megszorítások politikája nem vezet sehova". Erre aztán mindjárt ismertették néhány elképzelésüket, melyek klasszikus megszorítások. Aztán ez így hogy? Szómágiával pótoljuk a cselekvéshez szükséges bátorságot? És néhány jobb sorsra érdemes ember is a nevét adja ehhez az ámokfutáshoz.
Dumakormány érdemi intézkedések nélkül. Hirdetjük az igét, de csak a ködöt szúrkáljuk. Ez olyan ismerős valahonnan... Vagy nem ezért zavartuk el az elődeiket?
Nem, nem, az erre hajlamosak ne keressenek itt semmiféle összeesküvést. Ez a kormány egyszerűen ennyit tud. A valóságtól már régen elszakadt Kedves Vezető mellett, egy teljesen alkalmatlan gazdasági miniszter.
 
A kérdés csak az: ki mer szólni a főnöknek? Mert már nagyon kellene.
 
bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr902736875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása