Nyílt levél Morvai Krisztinához

Tisztelt Morvai Krisztina EP képviselő asszony!

Örömmel olvastam a levelét, melyben az Európai Parlament képviselőinek jogállására vonatkozó törvény alapján az Országos Rendőrfőkapitánytól beszámolót kér a tegnapi napon a Kisstadionban lejátszott jégkorong mérkőzéssel kapcsolatban történt rendőri beavatkozásról. Magam is azt tartom egy képviselő legfontosabb feladatának, hogy a jogszerűség érdekében minden esetben határozottan fellépjen, annak érvényesüléséért minden körülmények között kiálljon. Ezért kérem a segítségét az alábbi ügyekben.

Amint arról bizonyára Ön is értesült, a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága jogerős ítéletében úgy döntött, hogy a Magyar Gárda egyesület és a hozzá kapcsolódó mozgalom nem az alkotmányosság szellemében működnek, ezért elrendelte a feloszlatásukat. Mint jogvégzett ember, és különösen mint képviselő tisztában kell lennie azzal, hogy a bíróság ítéletei minden állampolgár számára kötelező érvényűek, melyeket akkor is be kell tartani, ha azzal nem értünk egyet, vagy az érdekeinket sérti. Mert ennek hiányában bárki, bármikor azt tehet amit akar, és a jogállam gyorsan elmerülne az anarchiában. Éppen ezért kérem Öntől, hogy segítse elő pártján belül a jogerős ítélet foganatosítását, szellemének érvényesülését. Kérem, hogy továbbra is következetesen ragaszkodjon az Ön által eddig képviselt elvekhez.

Az Állami Számvevőszék vizsgálata a MIÉP és a Jobbik által közösen létrehozott Harmadik Út Párt gazdálkodásának elemzése során jelentős hiányosságokat talált. Amint az a jelentésből kiderül a párt a vonatkozó  "A pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló - többször módosított - 1989. évi XXXIII. törvényt gyakorlatilag semmibe vette, a folyósított támogatásokkal elszámolni felszólításra sem tud. Kérem intézkedését annak érdekében, hogy a magyar adófizetők ezen pénzek felhasználását, illetve az elszámolás elmaradásának indokait mielőbb megismerhessék.

Tisztelettel várom határozott fellépését a szabályok betartatása érdekében..

Nagy Gábor, állampolgár

bng szólj hozzá
Címkék: jobbik morvai gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr361627562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása