A Köztársaság válsága

Azoknak akik még hajlandóak gondolkodni, és a világot nem fekete-fehérben látják ajánlom Kis Jánosnak a HVG idei utolsó számában megjelent cikkét a Köztársaság válságáról. Alapos elemzés, nagyon elgondolkodtató, hogy vajon miért nálunk van a legtöbb demokráciával elégedetlen ember, illetve miért gondolja úgy a jelentős többség, hogy jobban élt a múlt rendszerben. De még mielőtt a pesszimizmus mocsarába süllyednénk külön kiemelném a szerző záró mondatait:

"A harmadik köztársaság válságban van.
Némelyek már a nekrológját írják.
A válság azonban nem a vég, hanem az az állapot, amikor eldől, hogy a beteg meghal, vagy elindul a gyógyulás útján. Nem a végbúcsúnak jött el az ideje, hanem a lehetőségek felmérésének és a cselekvésnek."

Igen, érezhetően baj van, egyes dolgok nem jól működnek. Hogy a választásokon most a FIDESZ fog nyerni, és a Jobbik megerősödik azonban ettől még nem az ördögtől való. A demokráciában az nyer akit többen választanak. A probléma abban áll, hogy ezek a szavazatok nem valamire, hanem valami ellen fognak irányulni, és így a megoldás sem érkezik el. De amikor erre végre fény derül, akkor valóban el kell döntenünk, hogy mi tévők legyünk!

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr391625184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása