Tisztesség és tisztességtelenség

A tisztesség nem túl népszerű dolog, nem jelennek meg róla naponta történetek a bulvárlapokban. Mégis, azt gondolom, hogy még mindig vannak olyanok, akiknek igénye van rá. Nem egyszerű tisztességesnek lenni, gyakran kerülhet szembe az ember a saját rövid távú érdekeivel. Ebből adódóan, akik átlépnek rajta, előnyt szereznek azokkal szemben, akik nem tudják levetni azt, mint egy kabátot. Mert hozzájuk nőtt, a személyiségüknek része. Pedig ők azok, akik megérdemelnék a hírnevet, a percemberek helyett őket kellene példaképekként állítani a médiában. Ezzel szemben egyre inkább azt tapasztalom, hogy a tisztességet lassan már rossz tulajdonságnak, gyengeségnek, sőt talán már mulyaságnak tekintjük. Szerintem meg éppen hogy az erős jellemű emberek sajátja!

Hogyan tudnánk ezeket az embereket a világgal megismertetni? Segíts Te is, és küldd el nekünk a történeteid a tisztesség megnyilvánulásairól, írj tisztességes emberekről! Számolj be róluk, hogy mindenki tudjon róla, tanuljon belőle! Ha csak néhány példát sikerül megismertetni a közvéleménnyel már megérte.

És mit tehetünk a tisztességtelenséggel szemben? Ugyanezt! Tárjuk ország-világ elé a tisztességtelen eljárásokat, hadd kommentálják a többiek! Egyre azért vigyázz, kéretik valós történetekről írni!

 

jatek22@freemail.hu 

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr201156926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása