A meztelen királyi TV új ruhája

A Szabadság téri székház eladása igazi példa az értékek elherdálására: az ÁPV az általa 6 milliárdért megvásárolt székházat 4.5 milliárdért adta tovább egy kanadai hátterű Kft-nek, amelytől az MTV az új székháza elkészültéig visszabérli az épületet. Az éves bérlet nagyjából 2 milliárd, így a vevő alig több, mint 2 év alatt már a pénzénél van. Az adófizetők rögtön az elején buktak 1.5 milliárdot, az MTV pedig az ingatlan eladásából származó pénzt az új székházba költözésig el is költi a bérleti díjra. Így kell felélni egy értékes ingatlant!

De az új ruha sem a királyi TV sajátja, havi 1 millió euróért bérli a Wallis (újabban Wing) ZRt. érdekeltségébe tartozó Milleniumi Média Kft-től. Ez azt jelenti, hogy 18 éven keresztül - euró árfolyamtól függően - 3-3.5 milliárdba lesz az éves bérlet. Ezután döntheti el a köztévé, hogy megveszi, vagy továbbra is bérli az épületet. Addigra viszont úgy 60 milliárdot ráköltünk. A Wallis 7.4 milliárdért szerezte meg az MM Kft. 100 %-os üzletrészét. A komplexum kialakítását a szakértők 10-15 milliárdra becsülik. Tehát a kezdeti középértéken számolt 20 milliárdos beruházás 6 év alatt térül meg. Csak azt nem értem, hogy egy ilyen kedvező mutatókkal rendelkező befektetést egy "jó gazda" miért enged át másnak? Na vajon miért?

Kíváncsi lennék, hogy ha az innen származó pénz összefogná az új tulajdonosát, úgy mint a bank automatából kilopott, akkor kik lennének tintásak? Tippek?

bng szólj hozzá
Címkék: mtv székház

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr25947759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása