Matematika teszt választópolgároknak

1. Megmentettük az Önkormányzatokat azáltal, hogy az adósságaikat átvállalta az állam.

 

 2. A családod összes havi jövedelme 300.000 Ft, amiből 10 %-ot tudtok félretenni, a többit elköltitek a megélhetésre. Az ÁFA mértéke 25 %-ról 27 %-ra növekedett, és a banki, illetve a telefonáláshoz kapcsolódó költségeid is emelkedtek 1.000-1.000 forinttal. A rezsicsökkentés következtében a gáz és a villany 3.000-3.000 forinttal lett olcsóbb, és a vízért is kevesebbet kell fizetned egy ezressel.

 

 

3. Te, mint magyar pék 1 nap alatt 100 kenyeret tudsz megsütni. A következő napon viszont már 103 darabot tudsz eladni a boltodban, de csak úgy, hogy ebből 5 darabot a pékunió adott neked támogatásként.

 

4. Egy multinacionális cég 41,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól 2.100 munkahely létrehozására. A Magyar Középvállalkozó Kft. egy munkavállalója után átlagosan fizetendő bér + járulék évi 3 millió forintot tesz ki.

 

5. Egy 2014-ben megválasztott képviselő első vagyonbevallásakor az összesített vagyona 50 millió forintra rúgott. 4 év elteltével a vagyona 253 millióra gyarapodott. Közben az éves bevallásokban szereplő nettó jövedelme átlagosan 10 millió forintot tett ki. 

 

ÉRTÉKELÉS:

Ha az általad adott válaszok többsége

A:     Gratulálunk, mindenre gondolkodás nélkül tudod a választ!

B :     Azon kevesek közé tartozol, akik szoktak számolni.

C:     Vélhetően nagy híve vagy az összeesküvés elméleteknek.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr18429768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása