Bemutatkozás

Nagy Gábor vagyok. A Lehet Más a Politika jelöltjeként, de Önöket szeretném képviselni az Ország Házában. 1969-ben születtem Szolnokon, itt nőttem fel, a feleségemmel és a kisfiammal most is ez a város az Otthonunk. A Budapesti Műszaki Egyetemen szereztem vegyészmérnöki, majd a Szolnoki Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolán közgazdasági diplomát. Dolgoztam a környezetvédelmi hatóságnál, nagyobb ipari vállalatoknál töltöttem be különféle vezető pozíciókat, és most Magyarország egyik legnagyobb szolgáltató társaságának az üzemeltetését irányítom. A felelősségvállalás, a nehéz helyzetekben történő döntésképesség az életem természetes része, és azt is magától értetődőnek tekintem, hogy annak kell elől mennie, aki példát szeretne mutatni. Ezért vállaltam a jelöltséget. Mert szeretném megmutatni, hogyan kell végeznie egy képviselőnek a munkáját. Tisztességesen, a közösség érdekében, a választók iránti alázattal.

Ma a politika hitelvesztése a társadalmi szolidaritás alapjait és a demokráciába vetett bizalmat veszélyezteti. Az emberek elfordulnak a közügyektől, így ellenőrzés nélkül hagyják a politikát. A gazdaságot áthatja a korrupció, a biztos megélhetés egyre többek számára elérhetetlennek tűnik. Miközben elfogadhatatlan mértékűvé vált az elszegényedés, szűk csoportérdekek tönkreteszik körülöttünk a környezetet, és veszélyeztetik utódaink életlehetőségeit. Nem fogadom el, hogy nincs megoldás!

Tisztában vagyok azzal, hogy csak akkor képviselhetem Önöket, ha méltónak tartanak a bizalmukra. Ezért teszek olyan vállalásokat, melyeket bármikor számon kérhetnek rajtam. Nem öncélúan akarok képviselő lenni, nem magamat akarom képviselni, hanem a közösséget. Nem az én személyem a fontos, hanem hogy az itt élők megértsék, hogy rajtunk múlik, milyen lesz a közélet, van beleszólásunk a döntésekbe. Szeretném, ha végre szerepet vállalnának azok a tisztességes emberek, akik eddig attól tartottak, hogy felőrli őket a politika. Nekik szeretném kitaposni az utat.

Hogy mit vállalok? Korrupció: tűzzel-vassal! Minden erőmmel ellene leszek. Egyenes, nyílt beszéd. Mivel a tetteimért mindig vállalom a felelősséget, soha nem fogok a mentelmi jog mögé bújni, már az elején végleg lemondok róla. Félévente összehívom Önöket, hogy mondjanak ítéletet a tevékenységemről. Ha bármikor hazugságon, vagy visszaélésen kapnak, vagy a választói gyűlésen csak eggyel többen lesznek, akik elégedetlenek velem, másnap visszaadom a mandátumomat.

Most már tényleg csak Önökön múlik. Álljanak ki értem! Eljött az ideje, hogy ne csak beszéljünk a közélet megújulásáról!

 

Nagy Gábor, képviselőjelölt

Jász-Nagykun-Szolnok Megye, 4. sz. evk.

Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Szolnok, Tiszajenő, Tiszavárkony, Tószeg, Vezseny

 

Ha megtisztelnek a bizalmukkal, akkor a kopogtató céduláikat az alábbi helyeken adhatják le:

Penta-Klíma Iroda, Szolnok, Sóház utca 1/10 belső udvar,

Piccolo Söröző, Szolnok, Városmajor u 50.

Ha regisztrálnak az LMP 176 kampányában, vagy üzenetet küldenek a nagy.gabor@lehetmas.hu címre akkor érte megyünk.

bng 8 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr71721601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.04.06. 00:57:05

Uh. Ez erős. Mármint az LMP.

De hát te tudod.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.04.06. 00:57:05

Hmmm. És hirtelen a hozzászólások is előzetesen moderálva vannak. Nincs új a nap alatt.

2010.04.06. 00:57:05

Kedves Gábor! Az első mondatba bele kellene írni, hogy Nagy Gábor vagyok, alig találtam meg. És kellene fentre egy fénykép is.

Ld. Pl.berzemarton.blog.hu/bemutatkozo_58

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.04.06. 01:03:10

@d.z.: Igazad van. Eddig sem volt moderáció a blogon és ezután sem lesz.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.04.11. 13:42:37

No, akkor lehet beszélgetni, de jó:)

Kedves Gábor!

Értem én a jószándékot, de szegény lmp-ből egészbe mást se látok, mint ezt.
Ebben a politikai kavarcban, ahol liberálisból lesznek jobboldaliak, jobboldaliból liberálisok, baloldaliakból kapitalisták, egy új politikai erővel szemben igencsak elvárnám a nagyon erős önmeghatározást.
És lehet mondani, hogy kicsit ebből is meg kicsit abból is, de ezt már ismerjük. Ez a régi.

Ideje lenne, hogy az lmp elhelyezze magát a jobb-bal, liberális-autoriter tengelyeken és emellett persze lehet beszélni zöldebb országról, esélyegyenlőségről, erős vidékről.

A gazdaságpolitika nagyon fontos. Amit idáig az lmp a gazdaságpolitikai terveiről mondott az nagyon homályos, de inkább baloldali.

Ez így egyelőre egy laza szövetség és, ha konkrétumokról kell beszélni könnyen felbomolhat.

Egy biztos: a pokolra vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Nincs azzal semmi gond, hogy az emberek jóindulatára alapoztok és változtatni próbáltok, de ideje lenne párton belül is letisztázni dolgokat meg kifele is tisztábban kommunikálni.

Üdv; Z

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2010.09.13. 17:30:25

Miért döntöttél így, hogy egy ilyen kicsi párthoz csatlakozol?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.06. 11:50:26

@Kerti Gábor: A döntésemnél nem volt szempont, hogy a párt mekkora. Eredetileg független jelöltként szerettem volna elindulni. Éppen a blogon elkövetett írásaim miatt keresett meg Sallai Robi. Azt mondta, gyere és állj ki azért, amiről írtál. Szerinted erre mit lehet mondani?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.06. 12:12:23

@d.z.: Sok mindenben igazad van. Valóban meg kell határoznunk a pontos identitásunkat, mert a választók megszólításához ez elengedhetetlen. Ahogyan ezt vasárnap láttuk. Az írásaim alapján Te is tudod, hogy az én nézeteim leginkább konzervatívak, de ahogy az egyik bejegyzésemben írtam róla, nehéz ezt így elhatárolni, mivel van szociális érzékenységem is, és feltétlen híve vagyok a teljesítmény alapú versenynek, amit liberálisnak szoktak tekinteni. Sajnos ma Magyarországon nincs olyan párt, ami legalább megközelítőleg képviselné az értékrendem. Egyik párt sem olyan politikát folytat, amilyennek nevezi magát. Viszont úgy érzem, hogy kötelességem tenni a közért. Itt az LMP-ben sok a jószándékú, a tisztességet komolyan vevő ember. Segítenem kell őket. Kell néhány szürke eminenciás, aki építeni tud. Most a választások után dől el, hogy tényleg tudunk-e építkezni, és meghatározni hogy mi a fontos, vagy megyünk a levesbe.
süti beállítások módosítása