FIDESZ Újbeszél szótár

Adósságcsökkentés

Valamely tartozás mértékének a visszaszorítása. Valódi jelentése átkönyvelés. Az önkormányzatok esetén ezért áttettük az adósságot az egyik zsebünkből a másikba. Az állam vonatkozásában sem szükséges a rendszer egészének hozzáértést kívánó átgondolása, a javulás elérhető államosítással.

Áthárítás

A csekkadót a pénzintézetek nem háríthatják át az emberekre. A banki kivonatokon megjelenő tranzakciós illeték a globális finánctőke ármánya.

Békemenet

Menet a békéért. Jelszavai: nem leszünk gyarmat, együtt tették tönkre az országot, a diákság nem akar semmit csak balhét.

Egy millió új munkahely

4 év alatt. Módosítani szükséges KSH foglalkoztatottságot mérő módszertanát, és duplázni a közfoglalkoztatottak számát.

Elmúlt 8 év

A visszafelé számított 8 éves időszak. A visszaszámlálás mindig 2010-től kezdődik.

Gyurcsány

Minden vitát azonnal lezáró szó. A végső érv. Fedák Sárit is viszi.

Hajrá Magyarok!

Hajrá Magyarok! Csak a hívek! Senki más.

Hitelminősítők

Az elmúlt 8 évben, amikor rontották az ország besorolását, akkor helyesen végezték a minősítést, ezért mindig rájuk hivatkoztunk. 2010 óta viszont a nagytőkét kiszolgáló manipulatív szervezetek. Ha újból javulást jelentő besorolást helyeznének kilátásba, ismét jól végeznék a munkájukat.

Kommunisták

Az előző rendszer kiszolgálói. Megkülönböztetünk rossz kommunistákat, ők a szocialisták soraiban vannak, illetve jó kommunistákat, akik megvilágosodtak és ma közöttünk vállalnak szerepet. Utóbbiak annak idején megtévedtek. A korábbi szerepük tisztázására irányuló törekvések, csak félreértésekre adnának okot.

Kőbe vésett

Az Alaptörvény betűi és a költségvetés számai kőbe vannak vésve, melyek az ország stabilitásának alapját jelentik. Kivételes esetben (legfeljebb évente 69 alkalommal) egyéni képviselői indítványra módosíthatók.

Labancok

A külföldi cégek tevékenységét támogató idegenszívűek összefoglaló elnevezése. Kivéve, ha Lajos jóváhagyásával nyerték el a szóban forgó külföldiek az állami megbízást.

Listák

Valamilyen összefüggésben összetartozó emberek névsora. Akik szeretnek bennünket, és vezetjük azt is, akik nem.

Megszorítás

Nincsenek megszorítások. Nincsenek megszorítások. Nincsenek megszorítások. Elmúlt 8 év. Gyurcsány.

Megvédjük

Valaminek a külső támadásoktól történő megoltalmazása. A magánnyugdíjakkal és az egészségüggyel már megtettük, most az oktatás van soron.

Multik

Coca-Cola jó multi, E-ON csúnya multi. Tesco jó multi, AXA csúnya multi. Hankook jó multi, ÖMV csúnya multi. Ha magyar multi külföldön terjeszkedik, és ott bántják, akkor az hátrányos megkülönböztetés.

Népszavazás

A nép véleménynyilvánítása egy adott témában. De azokban az esetekben, amikor nem esik egybe az érdekeinkkel, akkor a nép még éretlen az akaratának kinyilvánítására.

Plágium

Mások munkájának sajátként történő publikálása. Azok, akik az annak idején bevett szokás szerint másokkal íratták meg a dolgozataikat, csak éltek a lehetőséggel.

Politikai

A többségében általunk jelölt tagokból álló Alkotmánybíróság döntése politikai alapon született, amikor elmeszelte a regisztrációról szóló törvényt.

Rezsicsökkentés

2013-ban a rezsi költségeket 10 százalékkal csökkentjük. Ezzel egyidejűleg a vállalkozások villanyszámlája összességében pont annyival nő, amennyivel a lakossági terhek csökkennek. A távhő szolgáltatóknak a kieső bevételüket pótoljuk. A vízdíjak csökkentése esetén a döntően önkormányzati tulajdonú vízművek bevétel kiesése a települések gondja. Így nem az emberek fizetik meg.

Tandíj

Magyarországon nincs (és nem is lesz) tandíj. A jogász, vagy esetleg közgazdász pályára készülő fiatalok által fizetendő összegek megnevezése az Alaptörvénybe foglaltan: nem tandíj. A ponthatárok csökkentése által szinte bárki bejuthat az egyetemekre, az ezzel egyidejűleg az intézmények finanszírozásának jelentős visszavágása miatt mégis kiszoruló diákok költsége: így jártatok hozzájárulás.

Unortodox

A szokásostól eltérő, amit mások nem értenek meg. Úgy is működik, ha mi sem.

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr555009874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása