Vissza az adónk felét!

Olvasom a mai hírek között, hogy a Kormány azt tervezi, adókedvezményt ad - csak a szabályok szerinti felét kell kifizetni - azoknak, akik szlovák rendszámú autókkal járnak.

Erre vártam! Tényleg megvalósul a beígért adócsökkentés. Ezután soha semmilyen adót és járulékot nem fogok befizetni a magyar államnak, megvárom, hogy évek múltán megköszönjék, hogy leszek szíves odaadni a felét. Sőt, most jelzem, hogy minden eddig befizetett adómnak is kérem vissza a felét! Eddig is az adócsalók országa voltunk, ezek után ez a tevékenység már intézményesített formában is folytatható.

Tiszta és világos a Kormány üzenete: Csalj, lopj, hazudj, s a haza fényre derül!

Mivel nem szeretnék kimaradni a jóból, ezért egy kezdeményezést indítok arra vonatkozóan, hogy amennyiben ez a szabályozás marad, akkor a jogegyenlőség érvényesülése érdekében minden adófizetőnek adják vissza az eddig befizetett adója felét.

Csatlakozás itt!

bng 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr632926196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2011.05.24. 08:32:24

Jól értem, hogy a sem a postoló sem buktor bérencei nincsenek azzal tisztában, hogy semmilyen törvényt nem sért az akinek cukrászdája van Bécsben, vagy külkereskedő cége Komáromban?
Nehéz megérteniük, hogy aki ott alapít céget, ahol nem napi rendszerességgel vezényelnek gyűlöletfélórákat bárki ellen, amivel az egy éve tartó tehetetlenséget és alkalmatlanságot próbálja egy buta és korlátolt bagázs - egyre kisebb hatékonysággal - fedezni, az nem bűnöző, hanem európai jogokkal élő ember?
Nem érti meg egyikük sem, hogyezek az emberek minden törvény szerint járó illetéket befizettek, befizetnek?
Nem értik meg, hogy nem csalnak adót, hanem egyszerűen elmenekülnek a "magyar2 állam és a mögötte álló mohó uzsorások minden zsebben szakadatlanul turkáló mocskos mancsai elől, mint az orvosok, nővérek, fiatalok s bárki aki nyúlcipőt húzva menekül ebből az abszurdisztánból, ha tehetsége és helyzete lehetővé teszi?
Tessék mondani, azokat a milliókatakik már szavaztak a lábukkal, szavaztak azzal, hogy nem itthon alapítanak cégeket, nem itthon tartják a pénzüket hogyan akarják rábírni, hogy ebbe magyarisztán urait és segélyen, nyugdíjon tengődő millióit gazdagítsák?

Miért érezzük úgy, hogy Pártunk és Kormányunk kizárólag az arcátlan rablásból, fenyegetésből, a totális és értelmetlen konfrontációval nem ért el az elmúlt évben semmit, ha csak nem számítjuk eredménynek azt, hogy leszalámizva ki tudott már rabolni jó pár társadalmi csoportot és ezt uzsorásaink röhögve szemlélik?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.05.24. 14:01:56

@Éhesló: Van igazságod abban, amit mondasz, nem is kevés. Először is az alapvető probléma ma Magyarországon valóban az, hogy kiemelkedően magas az állami elvonás szintje, ami magánszemélyt, vállalkozást egyaránt fojtogat, és a Kormány ezzel és az ehhez hasonló intézkedésekkel csak tüneti kezelést végez, egyáltalán nem a megoldásra törekszik. Ügyesen csinálják: időnként bedobnak 1-1 ilyen nagy indulatokat kiváltó gumicsontot, és amíg ezen vitatkozunk, addig sem foglalkozunk azzal, hogy mondanának már valamit végre a gazdasági programjukról. Arra vonatkozóan is igazat kell adnom neked, hogy szabadon alapíthatsz céget külföldön, ez az egyik ok, amiért az EU-hoz csatlakoztunk.
De! Nekem az a véleményem, hogy valaki akkor alapítson céget bármely más országban, ha ott is tevékenykedik. Ott kereskedik, ott gyárt, ott szolgáltat. Ez nem jelenti azt, hogy csak abban az országban, de legalább ott is. Magyarán életszerűen működik ott a cége, és nem csak egy cím az adott országban. Azért ez nagy különbség! Kizárólag azért céget alapítani valahol, mert ott kedvezőbbek az adószabályok, szerintem igenis adóelkerülés. Nyilván amikor egy szlovákiai településen egy lakásba 100-as nagyságrendű magyar cég van bejelentve, az nem életszerű. Megtették, mert így nem kellett itthon adózni, de nem működnek ott. Ugyan úgy ebben az országban élnek, dolgoznak, mint eddig. Itt veszik igénybe az állam szolgáltatásait. Nekem nem azért nincs külföldön cégem, mert nem tehetném meg, hanem azért, mert ha Magyarországon élek, akkor az itteni szabályok szerint akarok élni. Még akkor is, ha azok szabályok rosszak. Sokszor vitatkozom azon, hogy nem az a nagy magyar, aki éjjel-nappal zsinóros mentében jár, hanem aki - olykor a saját érdekeit is háttérbe szorítva - képes az ország, mint közösség érdekeit szem előtt tartva cselekedni. Ha beleolvasol az írásaimba, akkor láthatod, hogy én sem vagyok a Kormány nagy barátja, a magánnyugdíjpénztári akciójukat pl. szimplán rablásnak gondolom. De őket választotta meg a többségi akarat. Ha nem jól teszik a dolgukat, akkor majd le kell váltanunk őket. Igazából ezzel az írásommal is arra akartam felhívni a figyelmet, hogy megint olyan úton indulnak el, ami alapvetően rombolja a jogállamiságot. Mert ha valakiknek elengedik az adó felét, akkor az a többiekkel szemben igazságtalan. Ha ezt nem értik, az nagyon nagy baj.

Éhesló 2011.05.24. 17:14:02

@bng: nem értek veled egyet.
Az eu. szabályait nem csak akkor kell figyelembe venni, mikor a vállalkozót, kisembert megnyomorítja, kiadásokra értelmetlen adminisztrációra kényszeríti.
akkor is figyelembe kell venni, amikor ebből előnyt, hasznot kovácsolhat.
A többi duma, különösen az elmúlt 20+45 év után.
Nincs bizalmam egyetlen mocsok politikusban sem és nap nap után megmutatják, hogy nincs az az ősi jogelv, törvényi, alkotmányos passzus amit meg ne hágnának bőszen, ha a pénzem, vagyonom kell nekik.
Nem adom és minden lehetőséget megragadok, hogy a mocskos mancsukat távol tartsam attól, amiért megdolgoztam.
Eddig is ezt tettem és ezután is ezt fogom tenni: amilyen a mosdó olyan a törölköző.
süti beállítások módosítása