Levél a távol maradottakhoz

 

Tisztelt NEM szavazó Választópolgárok! 

Vasárnap döntöttek. Azzal, hogy nem jöttek el, jelezték: méltatlanok vagyunk. Sokféle oka lehet a NEM szavazásnak, de igazából ennek az elemzésével nem vagyunk előrébb. Sokkal fontosabb kérdés az, hogy vajon mit kell tennünk azért, hogy érdemesnek találtassunk.

Hagyjuk azokat a közhelyeket, hogy "minden politikus hazudik", meg hogy "a politika mocskos dolog". Tagadni könnyű, gondolkozni, érvelni nehéz. Mert felelősséggel jár. Ha Önök sem tudják, hogy mit várnak el tőlünk, akkor egy biztos: minden így marad!

Na tehát, arra kérem a távol maradottakat, hogy egy mondatban fogalmazzák meg:

Mikor hajlandók bizalmat adni egy jelöltnek?

bng 9 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr142344277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyirtass 2010.10.05. 13:54:00

Majd akkor, ha a minimál bér max. háromszorosáért, a földrajzi területen elhelyezkedő országunk, valamint a magyar születésű, ebből adódóan a magyar állampolgárságú lakosságunknak az érdekeit szíveskednek képviselni.
/Hasonló szinten képzelem el, mint ahogy zajlik ez a kérdés Angliában is./

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.05. 22:49:44

2010.:
"aki nem megy el, a többiekre bízza a döntést, és elfogadja azt. Ez utóbbi a magyar kormány számára azt jelenti, hogy „aki elment felhatalmazást adott, aki otthon maradt engedélyt adott” a munka folytatására."
2008.:
"Orbán szerint, aki nem megy el szavazni az inkább a „nemek” oldalán áll. Hozzátette: nincs olyan ember, aki független. Mindenki tartozik valahova, még ha szégyelli is, hogy másképp gondolkozik."

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.06. 11:36:44

@nyirtass: Nekem is szúrja a szemem, amit a képviselők a költségelszámolásokkal maszatolnak, de nem hiszem, hogy a nekik járó tiszteletdíj alacsony szinten történő meghatározása lenne a megoldás. Ezt is valahogyan teljesítményhez kellene kötni. A magam részéről például lemondanék mindenféle juttatásról, mert nem azért csinálnám, hanem egyszerűen azért, mert szeretem és felelősséget érzem a városomért, az itt élőkért.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.06. 11:42:30

@1.szolo - 2014;): Látod milyen gyorsan meg tud változni egy nézőpont! :)
De még a kormányfő útmutatása sem oszlatja el a homályt abban a kérdésben, hogy a NEM-ek vajon mit várnak tőlünk.

kisa 2010.10.23. 23:31:12

Sajnálom, hogy nem sikerült. De nem adtad fel, ugye?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.24. 16:26:51

@kisa: Már csak azért sem mert mindössze 3 szavazaton múlt.

kisa 2010.10.24. 20:56:27

@bng: Nem számoltattad újra? Budán XI-ben is újraszámolták,és egyenlő lett. Most mennek újra vákasztani.
Kérdeznék valamit: az LMP-ben van valaki, aki olvas blogokat? Mert rengeteg általam olvasott blogban szurkolnak nektek, ugyanakkor - job bító szándékkal - ostoroznak is. Akad köztük néhány, amire érdemes (lenne) odafigyelni).
Bocs, hogy belekontárkodtam.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.25. 00:00:47

@kisa: Hát ez egy érdekes történet. Mivel 2 szavazókörben is 1-1 szavazattal több volt az urnában, mint amennyien szavazni voltak, kértem ennek a felülvizsgálatát. A választási bizottság elutasított, hogy ez nem törvénytelen. Nyilván ha kevesebb szavazatot kaptunk, akkor azt el kell fogadni, én csak arra szerettem volna választ kapni, hogyan lehetséges, hogy amikor egyesével, lepecsételve kapjuk a szavazólapokat, akkor 2 helyen is többet adtak le, mint amennyit felvettek. Mindezt úgy, hogy majdnem minden helyen kevesebb szavazólap volt az urnában, hiszen mindig vannak akik hazaviszik. Akkor honnan tudhatjuk, hogy végülis mennyien szavaztak? Emellett 308 érvénytelen szavazat is volt, és az én körzetemben kétszer annyi mint a többiben. Amikor a kifogásomat leadtam, a "független" köztisztviselők gyakorlatilag el akartak hajtani. A beadvány minden mondatába belekötöttek és közölték, hogy nem fogják újra számolni. Végül megkérdeztem, hogy jól tudom-e, hogy az a dolguk, hogy átvegyék tőlem a beadványt? Ezek után nem vártam mást: elutasítottak. Fellebezést adtunk be, de ehhez már jogász kell, mert a bíróság tárgyalja. Vasárnap délután küldtek egy e-mailt, hogy hétfőn 14 órától tárgyalják az ügyünket. Az ügyvédünknek természetesen erre az időpontra már volt elfoglaltsága, így nem tudott eljönni. Nélküle viszont a bíróság el sem kezdte a tárgyalást, így maradt a választási bizottság határozata.
Mindentől függetlenül nekünk kell eljutni oda, hogy ne ilyeneken múljon az, hogy mandátumot szerzünk.

kisa 2010.10.25. 07:28:35

@bng: Nos, erre van egy konspirációs elméletem, de ahhoz kevés az 1-1 +szavazat.
Az utolsó mondattal egyetértek, de attól tartok, 4 év múlva sokkal nehezebb dolgotok lesz. (És mindenkinek, aki nemfideszes)
Nagyon szurkolok nektek.
süti beállítások módosítása