Tisztesség, mint közösségi hálózat

Ez nem egy olyan "bejelölöm az ismerőseimet" hálózat, hanem éppen fordítva, olyan embereket szeretne egy közösségbe szervezni, akik nem ismerték egymást, de mégis hasonló értékrenddel rendelkeznek.

Kimondottan olyan embereknek kíván fórumot biztosítani, akik alapvető értéknek tekintik a tisztességet. Hozzátartozik a személyiségükhöz és nem is szeretnének megválni tőle. Meggyőződésem, hogy sokan vannak ilyenek, de ez sajnos ma nem kifejezetten trendi tulajdonság. Hát legyen az!

Most itt az alkalom, hogy azok találkozhassanak, közösségbe szerveződhessenek, akik tenni szeretnének ezért. A grafománok írhatnak blogot, a helyi és az országos közéleti események megvitatásához bárki indíthat fórumokat. Az oldal rendelkezik egyéb közösségi szolgáltatásokkal is (kép- és videó feltöltés, rendezvények, helyi csoportok szervezésére van lehetőség, és az oldal saját szájíz szerint átalakítható). Ha valaki nem íróként, hanem egyszerűen olvasgatóként szeretne csatlakozni, akkor is itt a helye. Már azzal is segít, ha vele is növekszik a tisztesség támogatóinak tábora.

Amennyiben úgy érzed, hogy a fentiekben leírtak Neked szólnak, akkor csatlakozz Te is az Emberi Tisztesség Közösségi Hálózathoz. Ez csak a keret, a tagoknak kell tartalommal feltöltenie. Ne feledd, ez csak rajtad múlik!

bng 6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr641312177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pucros 2009.10.28. 01:43:55

Sajnos a tisztesség eléggé nehezen megragadható fogalom. Azért nehéz ilyesmihez csatlakozni, mert az ember tart tőle, hogy olyasmihez adja a nevét, amihez nem akarná.

Én tudom, mit jelent nekem, de a fene tudja, mit jelent a másik ember számára. Például lehet akár háborút is kirobbantani, vagy éppen a család "vétkező" hölgytagját legyilkolni, ha a tisztesség úgy kívánja.

Jól csengő szó, az ember helyesel, merthogy hát persze hogy a tisztesség az nagyon szép dolog -- aztán amikor valaki majd megtölti neked tartalommal, akkor csak lesel, hogy mi mellé álltál.

pucros 2009.10.28. 01:49:30

Ha megpróbálom a tisztesség fogalmát elképzelni, akkor előttem az jelenik meg, hogy ez egyáltalán nem egy értékrend, hanem inkább az a mód, ahogy az ember viszonyul az értékrendjéhez. Egyáltalán, hogy mennyire azonosul vele. Ettól még a különböző tisztességes embereknek a legkülönfélébb értékrendjeik lehetnek.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.10.29. 23:05:09

@pucros: Abban egyetértünk, hogy a tisztességnek nincs abszolút érvényű meghatározása. De mégis azt gondolom, hogy a különbözű értékrendű embereknek van egy közös alapja. Erre lehetne építeni, és minél inkább megszilárdítani. Ha ez tiszta, már nyugodtan lehet vitatkozni is mindenen. Mert ha elolvasom a népszerű blogok kommentjeit, úgy érzem iszonyú távol állunk ettől.

Nagy Tibi (törölt) 2010.10.13. 11:32:14

Miután megírom ezt a hozzászólást, csatlakozok a hálózathoz, mivel én magamat tisztességesnek érzem, gondolom.

Csak egy baj van ill. lesz. Te ill. a többiek is tisztességesnek gondolnak, fognak gondolni? Bízok benne, hogy igen.

Ugyan nem a tisztesség fogalmát kívánom relativizálni, de a tisztesség egy olyan dolog, ami a tiéd, de másoktól kapod. Miért van olyan ember, aki magát nem tisztességesnek tartja? Sz.tem még GY. F. is. Pedig ő róla biztosan tudom, hogy nem az.

Nagy Tibi (törölt) 2010.10.13. 11:39:13

Megszüntetted vagy mi történt?

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.10.13. 23:34:21

@Nagy Tibi: Szia! Nem szüntettem meg, csak a Ning változtatott a felhasználási feltételeken. Újra indítom mint inda-s közösség:
kozossegek.inda.hu/emberitisztesseg
süti beállítások módosítása