Hogyan nyerjünk választásokat tisztességesen?

Azt mondod: sehogy! Biztos vagy ebben? Azt mondom: ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan igazad lesz. De már csak azért is érdemes belevágni, hogy kiderüljön: van-e erre egyáltalán igény? Mert itt nem magáról a jelöltről van szó alapvetően, hanem, hogy a választókat érdekli-e a tisztesség, hajlandók-e tenni érte, vagy egyszerűen tesznek rá, hogy érvényre jut-e a közéletben. Te hogy vagy ezzel?

Megmondom őszintén, nekem elegem van abból, hogy már senkit nem tudnék említeni, akire tiszta szívvel szavazhatnék. Ilyenkor jön el a civil kurázsi ideje.

Persze messziről jött ember azt mond, amit akar, ezért kell felelősséget vállalni a szavakért! Hogy nyomatékot adjak a mondanivalómnak, az alábbiakra kötelezem el magam:

 

Elindulok az Országgyűlési választásokon Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. sz. választókerületében (Székhelye: Szolnok; Területe: Besenyszög, Kőtelek, Nagykörű, Szászberek, Szolnok 30-44., 50-65. számú szavazókörök, Tiszasüly, Újszász, Zagyvarékas) független jelöltként.

Nem érdekel sem a pénz, sem a hatalom, egyszerűen szeretném megmutatni, hogyan kellene a képviselői munkát végezni:

- minden egyes parlamenti ülésen az elejétől a végéig részt veszek, hiszen ez a képviselő munkája,

- mindig elolvasom, amiről szavazni fogok, felkészülök, szakértők segítségét a saját költségemen igénybe véve,

- nem befolyásolnak a pártérdekek, mindig a lelkiismeretem szerint szavazok,

- odafigyelek a közpénzek elköltésére, megakadályozom a mutyizást mindenáron,

- soha sem hazudok a választóimnak,

- magamra nézve is kötelezőnek tartom a törvényeinket,

- azokat szolgálom, akik megtiszteltek a bizalmukkal.

Azért, hogy ezek az állítások ne csak kimondott szavak maradjanak, vállalom, hogy félévente összehívom a választóim, hogy értékeljenek és szavazzanak a teljesítményemről. Kérjenek számon és rúgjanak ki, ha elégedetlenek a munkámmal! Amennyiben eggyel többen lesznek, akik azt szeretnék, hogy távozzak, akkor azonnal lemondok a mandátumomról. Akiknek viszont tetszik, amit csinálok, elvárom, hogy kiálljanak mellettem! Jöjjenek el, éljenek aktív közéleti tevékenységet!

A versenytársaknak pedig üzenem, hogy tessék fogást keresni rajtam! Ha bármit találnak, nincs helyem az ország házában.

A célom: példát mutatni. Remélem másokat is megfertőzök és sikerül végre megszüntetni a közönyösséget. De még ha nincs is ambíciód képviselővé lenni, kérlek, hogy mondd el, hogy szerinted mit kell tennie egy képviselőnek azért, hogy rá add a szavazatod?!

 

Tisztesség, mindég, minden körülményben!

 

Te is teszel érte?

bng 6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr721169405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guyko 2009.06.17. 09:29:08

szia,

sajnos nem elég a becsületesség. én nem tudnálak megszavazni (bár nem is vagy a körzetemben) anélkül, hogy konkrét elképzeléseid lennének. a szaktudás ÉS a becsületesség együtt viszont már nyerő! remélem látod a környéked problémáit és a megoldásokat is. akkor nyerhetsz!!

sok sikert :)

zsg? 2009.06.17. 09:43:01

Tartok tőle, hogy túlzottan naívan állsz hozzá a dolgokhoz. Azt mondod:

"vállalom, hogy félévente összehívom a választóim, hogy értékeljenek és szavazzanak a teljesítményemről. Kérjenek számon és rúgjanak ki, ha elégedetlenek a munkámmal! Amennyiben eggyel többen lesznek, akik azt szeretnék, hogy távozzak, akkor azonnal lemondok a mandátumomról"

Szerinted ha bejutsz, akkor hány percen belül fognak először megzsarolni azzal, hogy a következő lakossági fórumodra különbuszokkal érkeznek az elégedetlen protestálók?

Éljen a civil kurázsi, de ennél átgondoltabban.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.06.17. 19:08:48

guyko@: Köszi! Konkrét elképzeléseim is vannak. De egyébként hány olyan politikust ismersz, aki rendelkezik ezekkel? Pártra szavaznak az emberek, nem programokra. A FIDESZ pl. hány szavazatot kapna a programja alapján? Én itt élek, tudom, hogy minden csak a választásokig fontos. Azután elfelejtődnek az ígéretek. Engem folyamatosan számon lehetne kérni. Nyilván nem fogom megváltani a világot, de kizárólag arra törekednék, hogy a közösségem szószólója legyek.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.06.17. 19:15:31

zsg?@: Nagyon örülnék, ha itt tartanánk! Jöjjenek csak a különbuszok. Akkor lesz ott a civil kurázsi ideje, az engem megválasztó polgároknak ki kell állni értem (már ha jól végzem a dolgom). Mert nem én magam érhetek el bármit, hanem ők, én csak a szócsövük lehetek. Ha jól olvasod, amit írtam, igazából nekem nem hiányzik a képviselőség. A választókból szeretném kiprovokálni a kurázsit. Mert mi fog akkor történni, ha engem a korábban kifejezett szándékuk ellenére leváltanak? Új választások lesznek, ahol kifejezhetik az akaratukat. Így is átgondolatlannak tartod? Ha van jobb ötleted, kérlek segíts megszólítani az embereket!

nicsakegy 2009.08.14. 11:35:16

Ezzel csak az a pici gond, hogy időnként szükséges népszerűtlen döntéseket is meghozni. Ezek pedig hiába logikusak, szükségesek, a parasztot ez nem érdekli. ha neki kicsit is rosszabb lesz, veheted a batyudat.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.08.14. 15:24:19

@nicsakegy: Ezért tartom fontosnak a folyamatos kapcsolatot, értsék meg végre, hogy nincs ingyenebéd. Azokban akik ezt belátják, tudatosuljon, hogy nem én egyedül tudok változást elérni, hanem ők is kellenek hozzá. Hiszen ha nem állnak ki mellettem, akkor a többiek ki fognak rúgni, és minden marad a régiben. Feltehetik maguknak a kérdést: ezt akarjuk?
süti beállítások módosítása