A Gyevi Országgyűlés

Gyeviország Alkotmánya

A Gyevi Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselők útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

Minden természetes személy, jogi személy és jogi személységgel nem rendelkező szervezet köteles jövedelmi és vagyoni viszonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni. Mindenki köteles a törvényben meghatározott mértékű adót és járulékot az állam működéséhez szükséges kiadások fedezetére megfizetni.

Kivéve a gyevi képviselőket!

Minden állampolgár és vállalkozás köteles az elszámolandó költségeit számlákkal, bizonylatokkal alátámasztani.

Kivéve a gyevi képviselőket!

Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga. Minden dolgozónak joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel végzett munkája mennyiségének és minőségének.

Kivéve a gyevi képviselőket!

A pártok közvetlenül közhatalmat nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet.

Kivéve a gyevi képviselőket!

Az állampolgárok törekszenek a haza boldogulására, annak üdvösségére cselekszenek, egyéni érdekeiket alárendelve a közösségének.

Kivéve a gyevi képviselőket!

Azok a képviselők, akik a fentiek szerint természetesnek tekintik, hogy ők maguk kivételt jelentenek az alkotmányos alapelvek alól, vajon alkalmasak-e arra, hogy ilyen pozíciót betöltsenek?!

bng szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://emberitisztesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr41881280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása